Ε. Λέτα: Οι Ευρωπαίοι να επεξεργασθούν τις λύσεις όλοι μαζί

22:41 1/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να βρούν «όλοι μαζύ» τις λύσεις για την παρούσα κρίση.

Προερχόμενος από το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Λέτα είχε επαφές του με τον Βέλγο ομόλογό του Έλιο Ντι Ρούπο και στη συνέχεια επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Στην
ερώτηση εάν υφίστανται δύο Ευρώπες, μία της αυστηρής λιτότητας και μία που απαιτεί χαλαρότητα στη μείωση των ελλειμμάτων, ο Λέτα δήλωσε κατηγορηματικά πως υπάρχει «μόνο μία Ευρώπη».

Αναφερόμενος στις χώρες των BRICS, που σε αυτές περιλαμβάνονται η Κίνα και η Ινδία, ο Λέτα επεσήμανε πως «κάθε μία από αυτές έχει τους διπλάσιους κατοίκους από την Ευρώπη». «Δεν μπορούμε να διαιρέσουμε την Ευρώπη σε δύο, τρεις, ή τέσσερις. Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει πως εάν δεν είμαστε όλοι μαζύ για να αναζητήσουμε αποτελέσματα, δεν θα βρεθούμε ποτέ σε κατάσταση να παραμείνουμε η πιο σημαντική οικονομία του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε πως είναι «βέβαιος πως η μελλοντική Ευρώπη θα είναι μία Ευρώπη στην οποία όλοι θα ομονοούμε». «Είμαστε όλοι μας ενωμένοι ο ένας στον άλλον. Εάν η υπόλοιπη Ευρώπη καταρρεύσει και μία χώρα παραμείνει μόνη της, δεν πιστεύω πως αυτή η χώρα θα ευημερήσει», τόνισε ο Λέτα, χωρίς να κατονομάζει τη Γερμανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα