Δυσοίωνες, οι προβλέψεις για τον τουρισμό - Πτώση έως και 30% στις κρατήσεις από Ευρώπη

16:25 13/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός την εφετινή περίοδο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι εάν υπάρξουν εκ νέου γεγονότα που θα αμαυρώσουν για μια ακόμη φορά την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών.

Μεταφέροντας την εικόνα που ο ίδιος συνάντησε στο Βερολίνο από τη διεθνή τουριστική
έκθεση ITB 2012 ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο και για "υστερία" κατά της Ελλάδας και επισήμανε ότι οι κρατήσεις αυτή την περίοδο στη Γερμανία εμφανίζουν πτώση 30%, ενώ οι κρατήσεις από την έτερη αγορά- δεξαμενή για τον ελληνικό τουρισμό Αγγλία, οι κρατήσεις εμφανίζουν πτώση 10%. Αυτά τα ποσοστά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μεταφράζονται σε απώλειες ενός εκατομμυρίου τουριστών για την Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές οι χώρες που έχουν αξιολογηθεί με 3Α είναι πομποί αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Για την ανατροπή αυτή της αρνητικής εικόνας το υπουργείο, προγραμματίζει να απαντήσει με την πρόσληψη δυο εταιριών Δημοσίων Σχέσεων (P.R), (εντός των ημερών θα γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων τους) για τις αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας με στόχο την ανατροπή της αρνητικής εικόνας που εμφανίζουν για την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε αυτό το σημείο εντοπίζει ο υπουργός το πρόβλημα της αρνητικής δημοσιότητας υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Παράλληλα το υπουργείο θα πραγματοποιήσει και κοινά προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους διεθνείς Tour Operators (που διακινούν τους υποψήφιους τουρίστες στην Ελλάδα). Στις στοχεύσεις του ΥΠΠΟΤ παραμένουν και οι νέες αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) με τον υπουργό να τονίζει ότι οι αγορές αυτές μπορούν σε βάθος χρόνου να ισοσκελίσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές- στόχους για την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα