Διαβάστε στον ΕΤτΚ: Αύξηση 40% στις κρατήσεις παρουσιάζει η ελληνική κρουαζιέρα φέτος

19:08 19/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας Louis Cruises μιλάει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής για την ελληνική κρουαζιέρα.

Ταξιδεύουμε με την Louis Cruises, τη μοναδική εταιρεία με αφετηρία ελληνικά λιμάνια και όραμα για βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Με ασφάλεια, υψηλές παροχές και οικονομικά συμφέρουσες επιλογές απολαμβάνουμε
το Αρχιπέλαγος… Το νέο πρόγραμμα τριήμερων, τετραήμερων και επταήμερων κρουαζιέρων της διακεκριμένης εταιρίας Louis Cruises, που ονομάζεται «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και έχει ως λιμάνια επιβίβασης το Λαύριο και τον Πειραιά, έχει εντάξει για πρώτη φορά εννέα νέους προορισμούς στο χάρτη της ελληνικής κρουαζιέρας. Ο Ελεύθερος Τύπος μίλησε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρείας Louis Cruises, Πυθαγόρα Νάγο κατά τη διάρκεια του τριήμερου εν πλω ταξιδιού από τον Πειραιά για Μύκονο, Κουσάντασι, Σάμο και Μήλο με αποβίβαση στο λιμάνι του Λαυρίου. Από εκεί κάθε Δευτέρα η «πυξίδα» δείχνει Σύρο, Τσεσμέ, Μπόντρουμ, Κω, Ίο και Σαντορίνη με επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά.

Πως προέκυψε αυτή η αναπτυξιακή πρωτοποριακή ενέργεια με την ένταξη των εννέα νέων προορισμών για φέτος;

H Louis Cruises είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια, οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά το Αιγαίο και τους κρυμμένους θησαυρούς-νησιά που υπάρχουν και περιμένουν κάποιος να τα ανακαλύψει και να τα προβάλει. Επιπλέον, λόγω του μεσαίου μεγέθους των πλοίων μας, έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε νέους προορισμούς, τους οποίους άλλες εταιρίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω μεγέθους πλοίων καθώς και ελλιπούς λιμενικής υποδομής και να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μία μοναδική ευκαιρία που καμία άλλη εταιρεία του χώρου της κρουαζιέρας δεν μπορεί να προσφέρει. Και επειδή πιστεύουμε ότι κρουαζιέρα δεν είναι μόνο τα τέσσερα γνωστά ελληνικά νησιά- Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη- αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συμπεριλάβουμε στα νέα προγράμματά μας τη φετινή σεζόν εννές νέους προορισμούς. Από τις 4 Ιουλίου έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα τριήμερων, τετραήμερων και επταήμερων κρουαζιέρων της εταιρίας μας, που ονομάζεται «Ειδυλλιακό Αιγαίο», εκτελείται από το Louis Cristal και έχει σαν λιμάνια επιβίβασης το Λαύριο και τον Πειραιά (οι 7 ήμερες και οι 4 ήμερες εκκινούν από το Λαύριο και οι 3 ήμερες από τον Πειραιά). Ο επιβάτης επιλέγει την κρουαζιέρα που επιθυμεί ανάλογα με τη διάθεση αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό που διαθέτει. Σε αυτό το νέο μας πρόγραμμα, που ανανεώνει μετά από 28 χρόνια τα νησιά/ προορισμούς της πολυήμερης κρουαζιέρας προς τα Ελληνικά νησιά και την Τουρκία, επισκεπτόμαστε νησιά στολίδια και κρυμμένους θησαυρούς του Αιγαίου που αξίζουν πραγματικά να δεις καθώς και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι για να μπορέσει να επισκεφτεί κάνεις όλους αυτούς τους μοναδικούς προορισμούς σε αυτούς τους συνδυασμούς σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να το κάνει μονό ναυλώνοντας ελικόπτερο, αφού πολλοί από αυτούς τους προορισμούς είτε δεν συνδέονται μεταξύ τους με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είτε δεν έχουν καν αεροδρόμιο. Συνεπώς, πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς τόσους νέους προορισμούς σε τόσο σύντομο χρόνο, με όλες τις ανέσεις της κρουαζιέρας, σε τιμές που ξεκινούν από 81€ το άτομο την ημέρα.

Τι γνωρίζει ο επισκέπτης της Louis Cruises στον εν πλω ταξίδι του;

Στo πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας μας να προσφέρει στους επιβάτες της την καλύτερη εξυπηρέτηση, απόλαυση και ψυχαγωγία εν πλω, η Louis Cruises διοργανώνει φέτος στα κρουαζιερόπλοιά ένα ολοκληρωμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα από 62 θεματικές εκδηλώσεις για όλα τα κοινά, ενδιαφέροντα και ηλικίες, με σκοπό να γνωρίσουν οι επιβάτες μας καλύτερα τους μοναδικούς προορισμούς της εταιρείας, να ζήσουν και να ακούσουν τις ιστορίες τους, μέσα από τη μουσική, την Ιστορία μας, την αρχαιολογία, τη γαστρονομία και οινογνωσια της χώρας μας, την ελληνική παράδοση. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες μας εκτός του ότι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με την Ιστορία και τον πολιτισμό των προορισμών μας, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με όλες τις ‘αισθήσεις’ τους στην κρουαζιέρα, είτε με γευσιγνωσία και οινογνωσία σε συνεργασία με το Κτήμα Μερκούρη, είτε χορεύοντας παραδοσιακά με το Λύκειο Ελληνίδων, ή υπό τους ήχους του μπουζουκιού του μοναδικού Θανάση Πολυκανδριώτη. Αλλά και για κρουαζιέρα με κέφι και χορό έχουμε φέτος εν πλω συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη, την Ντέμυ, την Ελένη Φουρέιρα, τη νικήτρια του Voice Μαρία Έλενα Κυριακού και το δίδυμο που ξεχώρισε σε αυτό το τηλεοπτικό παιχνίδι, Κέλλυ και Μαυρίκιος, την Idra Keyne, το μοναδικό μείγμα ελληνικής και τουρκικής ρεμπέτικης μουσικής τους Café Aman Istanbul και άλλους πολλούς καλλιτέχνες .

Ποιες είναι οι κύριες δεξαμενές- χώρες από τις οποίες αντλείτε τους επιβάτες σας;

Κάθε χρόνο 148 εθνικότητες ταξιδεύουν με τη Louis Cruises. Οι κύριες δεξαμενές – χώρες άντλησης των επιβατών μας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Αργεντινή και οι λοιπές χώρες της Νότιας Αμερικής, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, οι λοιπές χώρες της Άπω Ανατολής. Πολύ σημαντική θέση έχουν οι ευρωπαϊκές αγορές, δηλαδή Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος, δηλαδή οι κοντινές προς το Αιγαιο αγορές, που στρατηγικός μας στόχος είναι να τις αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός: ο υποψήφιος επιβάτης μας μπορεί σύντομα, εύκολα, χωρίς σημαντικά έξοδα μεταφοράς, χωρίς προγραμματισμό μήνες πριν, να επιβιβαστεί στα πλοία μας για μια αναζωογονητική κρουαζιέρα .

Πως διαγράφεται η πορεία της Louis Cruises τα τελευταία χρόνια;

Είμαστε στην ουσία κάτι παραπάνω από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού λόγω του σημαντικού ανοίγματος στις διεθνείς αγορές αλλά και της επένδυσης στην διαφημιστική/ προωθητική επικοινωνία των ελληνικών προορισμών ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούμε μία σειρά από στοχευμενες ενέργειες προώθησης με οnline και off line επικοινωνια, ενώ αναπτύσσουμε συνεργασίες με εξειδικευμένους τουριστικούς οργανισμούς και εταιρίες εξειδικευμένες στο τουριστικό marketing του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πολύ στοχευμενη, δυναμική και εξωστρεφή πολιτική πωλήσεων και επικοινωνίας που σίγουρα δίνει ώθηση και θετικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι η θέση της εταιρείας στην πολυσυζητημένη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Είναι γνωστό ότι, η τουριστική περίοδος στα περισσότερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας διαρκεί από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου μέχρι και τα μέσα Οκτώβριου. Η Louis Cruises προσπαθεί προσεγγίζοντας τα περισσότερα παγκοσμίως γνωστά νησιά του Αιγαίου για χρονικό διάστημα ενός μηνός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τριών εβδομάδων μετά τη λήξη της, δηλαδή για συνολικά 7 εβδομάδες, αποκλειστικά μέσω των δρομολογίων της και βασιζόμενη μόνο σε δικούς της πόρους, να επεκτείνει την τουριστική περίοδο.

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες μέρες από την CLIA Ευρώπης αναδεικνύουν ότι τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα στην Ευρώπη έφτασαν τα 39.4 δισ € το 2013, που αποτελεί ουσιαστικά ρεκόρ όλων των εποχών (αντίστοιχα αναφέρονται 37.9 δισ€ για το 2012). Ως Διευθυντής Πωλήσεων της Louis Cruises ποιοι είναι οι κυριότεροι παράγοντες για την ανοδική πορεία του κλάδου;

Τρεις σημαντικοί παράγοντες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ετήσια ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας: αύξηση της αγοράς των επιβατών από την Ευρώπη, η αλματώδης αύξηση του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που επιβιβάζονται από τα ευρωπαϊκά λιμάνια και η συνεχιζόμενη κυριαρχία των ευρωπαϊκών ναυπηγείων σε παγκόσμιο επίπεδο στη ναυπήγηση νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την ποικιλία και τη μοναδικότητα των νησιών της, είναι ιδανικός τόπος για την απορρόφηση αυτής της τάσης πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα τη βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη και με στρατηγικό πλάνο υποδομών.

Ποια είναι εκτίμησή σας για την πορεία του τουρισμού;

Η κρουαζιέρα όπως και ο ευρύτερα ο τουρισμός στην Ελλάδα θα έχουν φέτος σημαντική άνοδο. Και η ελληνική κρουαζιέρα που την αντιπροσωπεύει η Louis Cruises, φαίνεται ότι θα έχει πολύ καλή επίδοση καθώς από τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις μας υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με το 2013.

Τι ζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης της κρουαζιέρας τόσο ο έλληνας όσο και ο ξένος;

Θεωρώ ότι αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες εξαρτάται πάντα από τον προϋπολογισμό που διαθέτουν αλλά σίγουρα στο σύνολό τους ανεξαιρέτως προσβλέπουν σε ένα συνδυασμό ομορφιάς προορισμών, καλού επιπέδου υπηρεσιών και καλής σχέσης ποιότητας και τιμής. Και αυτό η κρουαζιέρα μπορεί να το εξασφαλίσει.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το 2015;

Η Louis Cruises βασίζει για την προσεχή πενταετία την ανάπτυξη και εμπλουτισμό των δημοφιλών προγραμμάτων της («Iconic Aegean») και στην καθιέρωση στην παγκόσμια τουριστική αγορά των νέων προορισμών («Idyllic destinations») στο Αιγαίο, στα παράλια της Τουρκίας, στο Ιόνιο, στη Νότια Ιταλία και στη Νότια Αδριατική- Δαλματικές Ακτές. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε εντάξει ακόμα 8 νέους προορισμούς για το 2015 , όπως Μπάρι/Νότιος Ιταλία, Δαλματικές Ακτές, Αλβανία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πάτρα, Κατάκολο και Μονεμβασιά.

Το κρουαζιερόπλοιο Louis Cristal «σχίζει τα νερά στις Θάλασσες της Κούβας και της Τζαμάικα.

H Louis Cruises χρησιμοποιώντας το brand name Cuba Cruise δρομολόγησε για πρώτη φορά τον χειμώνα 2013-2014 (από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και το τέλος Μαρτίου) το Louis Cristal σε 7ημερες κρουαζιέρες γύρω από την Κούβα (σε όλα τα γνωστά λιμάνια) με προσέγγιση και την Τζαμάικα (Montego Bay). Είναι ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο καμία άλλη εταιρία κρουαζιέρας δεν προσφέρει στην αγορά. Η πρώτη σεζόν μας έδωσε την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, προκειμένου το χειμώνα 2014-2015 να συνεχίσουμε για δεύτερη χρονιά το φιλόδοξο και ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα με τιμές που για το Ευρωπαίο ταξιδιώτη ξεκινούν από 503 €/άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα. Ο επιβάτης που θα επιλέξει να γνωρίσει την Κούβα και την Τζαμάικα από θαλάσσης ταξιδεύοντας με το Louis Cristal, θα απολαύει όλες τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου, θα επισκεφτεί όλα τα αξιοθέατα, θα κολυμπήσει σε μοναδικές παραλίες, αλλά και θα γνωρίσει τα ήθη και έθιμα της κουβανέζικης ζωής.

Ξένια Στούκα
[email protected]

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Keywords
αυξηση, κρουαζιερα, louis cruises, εν πλω, louis, cruises, εταιρεία, αιγαιο, πειραιας, μυκονος, ροδος, νέα, συγκοινωνιες, voice, aman, istanbul, ιαπωνια, γαλλια, ελλαδα, κυπρος, επικοινωνια, επιμηκυνση, γνώμονα, aegean, κερκυρα, πατρα, cuba, bay, κινηση στους δρομους, μεσα μαζικης μεταφορας, κρητη, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ελενη, χωρες, αλβανια, αργεντινη, αυστραλια, βραζιλια, γερμανια, γνωση, ελευθερος τυπος, ηθη και εθιμα, ιονιο, ισπανια, ιταλια, κεφαλονια, μηλο, μουσικη, μονεμβασια, νησια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, σαντορινη, ωθηση, cuba, αγορα, αδριατικη, αεροδρομιο, ατομο, εβδομαδες, γνώμονα, δευτερο, δεξαμενες, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δειχνει, διδυμο, ελενα, εθιμα, ευκαιρια, ευκολα, ηθη, υπαρχει, εκτιμηση, ενεργεια, ενδιαφεροντα, εν πλω, εξυπηρετηση, εξοδα, επικοινωνια, εταιρεία, εταιρια, ευρωπη, ζητα, ζωης, ηνωμενες πολιτειες, καναδας, κουβα, κρουαζιεροπλοια, κτημα, λαυριο, λυκειο, ληξη, λυκειο ελληνιδων, μαυρικιος, μηνες, μαρια, παντα, οραμα, ουσιαστικα, ουσια, περιβαλλον, πλοια, προγραμματα, ρεκορ, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συρο, τζαμαικα, τυπος, τουρκια, τουρισμος, φυσικα, φουρειρα, φορα, αγορες, aman, ασφαλεια, cruises, ελληνικα, εννεα, ιδιαιτερα, istanbul, κυριακου, louis cruises, louis, μυκονο, παιχνιδι, ταξιδι, θαλασσες, voice
Αναζητήσεις
κρουαζιερες με θαναση πολυκανδριωτη
Τυχαία Θέματα