Δ. Κουτσούμπας: Μόνη λύση η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

21:20 24/7/2014 - Πηγή: E-Typos
«Δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ, όλοι οι δημοκράτες προοδευτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής θέλησης της πατρίδας μας βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού για να βάλουμε επιτέλους τέρμα στην αιματοχυσία, για να σταματήσει η κατοχή, για να σταματήσει ο εποικισμός για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος
του ΟΗΕ», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έλαβε μέρος στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν η οργάνωση της Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ προς την ισραηλινή πρεσβεία.

«Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους, μέχρι να τελειώσει, να σταματήσει αυτό το αίσχος ενάντια στους αμάχους, ενάντια σε έναν λαό που παλεύει για το δίκιο του και τη δική του πατρίδα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την μεριά του, ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ηγεσία του ΚΚΕ, τα στελέχη του, την ΚΝΕ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας που στέκονταν πάντα και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και στον δίκαιο αγώνα του, σημειώνοντας ότι «η στάση του ΚΚΕ πηγάζει από τις αρχές, την ιστορία του και τις σταθερές αξίες του».

«Ζούμε την 18η μέρα της βάρβαρης επίθεσης που διεξάγεται κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα ένα σχολείο που στεγαζόταν πρόσφυγες από την Γάζα, στην Διεθνή Υπηρεσία Αρωγής, επλήγη με αποτέλεσμα να έχουμε 78 μάρτυρες από τον παλαιστινιακό λαό σε μια νέα σφαγή που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός. Ζούμε την 18η μέρα της επίθεσης του Ισραήλ και έχουμε μπροστά μας ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 800 μάρτυρες, 4.000 τραυματίες, με τις δυνάμεις του Ισραήλ να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τουμπάσι και τόνισε ότι αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει άμεσα.

«Αυτή είναι η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας και όλων των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ελλάδα, τουλάχιστον για να παρέμβει η κυβέρνηση μέσω των διπλωματικών καναλιών, για την παύση της επίθεσης», είπε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής, προσθέτοντας ότι η μόνη οδός για την ειρήνη και την ειρήνευση στην Παλαιστίνη βασίζεται στις προτάσεις του ΚΚΕ «για τον τερματισμό της κατοχής και των εγκλημάτων της και για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967».
Keywords
Τυχαία Θέματα