Δ. Χριστόφιας: Φεύγω πικραμένος ως μέλος του συμβουλίου της ΕΕ

14:46 12/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Την πικρία του για τη στάση ορισμένων ευρωπαίων προς την Κύπρο εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ευ. Μεϊμαράκη.
«Ομολογώ ότι φεύγω πικραμένος ως μέλος του συμβουλίου της Ε.Ε.», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας,

προσθέτοντας ότι η Κύπρος νιώθει αυτή τη στιγμή «κατατρεγμένη».

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι η Λευκωσία προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες και επέκρινε εκείνους που, όπως είπε, «θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνία, αρνούμενοι να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να χειροκροτήσει».

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Χριστόφια στην Αθήνα είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου:

Αντώνης Σαμαράς: Η Κυπριακή Προεδρία, όπως ξέρετε, ήταν απολύτως επιτυχημένη. Και όπως επίσης γνωρίζετε, η συνεργασία με τον Πρόεδρο Χριστόφια, σε όλο αυτό το διάστημα, και τολμώ να το πω εκ μέρους όλων των πρωθυπουργών που ήταν σε αυτή τη θέση στη διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια, ήταν αρίστη. Και αρίστη θα πρέπει να είναι και το εύχομαι και το ελπίζω και είμαι βέβαιος γι’ αυτό η συνεργασία που θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό ότι ο Ελληνισμός δοκιμάζεται σε μια περίοδο κρίσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγαλόνησο, αλλά πιστεύω ότι θα βγει ενισχυμένος μέσα στην Ευρώπη και με αυξημένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο τεράστιας σημασίας για την περιοχή μας.

Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν τέτοιος που να επιτρέπει αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη. Θέλω ως φίλος να τον ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση που έδειξε σε όλες τις δύσκολες τις δικές μας στιγμές και να τον διαβεβαιώσω ότι η συμπαράσταση της χώρας μας, της Ελλάδας μας, θα συνεχιστεί, γιατί όλοι αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα πράγμα με την Κύπρο.

Αγαπητέ Δημήτρη, αποφάσισες ο ίδιος να τερματίσεις τη θητεία σου την πολυετή και τη δράση σου την πολιτική, ήταν μια γενναία απόφαση, σπάνια, οι πολιτικοί – να το πω έτσι απλά- τα παρατάνε, βλέποντας ότι ήρθε η ώρα να φύγουν. Εσύ το έκανες. Πιστεύω ότι η ιστορία θα δικαιώσει πολλές από τις επιλογές σου.

Είχαμε την ευκαιρία σε όλο αυτό το διάστημα να μιλήσουμε και για λεπτομέρειες του χθες, του σήμερα και για τις προοπτικές του αύριο και πάντα βγήκα πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις από την εμπειρία μου αυτή.

Θέλω να γνωρίζεις ότι, φεύγοντας από το υψηλό σου αξίωμα, εδώ πέρα θα συνεχίσεις να έχεις φίλους και να αισθάνεσαι ότι θα είμαι ένας από τους πρώτους φίλους σου στη συνέχεια της ζωής μας και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα