Δ. Χριστόφιας: Δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013

13:20 19/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Κλειστό και λήξαν θεωρείται εδώ και λίγες ημέρες για τον Δημήτρη Χριστόφια το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης". Η εφημερίδα γράφει πως σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την οριστική απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή και μάλιστα έχει γνωστοποιήσει την οριστική του απόφαση στους στενούς του συνεργάτες, καθιστώντας τους κοινωνούς των σκέψεών του, καθώς και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλάστιγγα
προς την κατεύθυνση της μη επαναδιεκδίκησης άρχισε να γέρνει καθοριστικά τις τελευταίες βδομάδες, με την απόφαση να λαμβάνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μεσολάβησαν διαβουλεύσεις του με τους στενούς του συνεργάτες στο Προεδρικό, ενώ ενισχυτικό ρόλο σε αυτήν του την απόφαση φέρεται να διαδραμάτισαν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν (προς την ίδια κατεύθυνση), τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του Χρήστος Χριστοφίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του ΑΚΕΛ φέρονται να είχαν παροτρύνει τον Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2013.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους, καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα