Χωρίς απρόοπτα η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Υπό βροχή και χωρίς έκτροπα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Οι αρχές ασφαλείας είχαν φροντίσει να μην υπάρχουν θεατές μπροστά και δίπλα από την εξέδρα επισήμων, η οποία ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το προξενείο της Γερμανίας. Σε απόσταση 500 μέτρων, ανατολικά και δυτικά της εξέδρας, επί της Μ. Αλεξάνδρου, δεν υπήρχαν
θεατές και σε αυτόν τον χώρο επιτρεπόταν η είσοδος μόνο με ειδικές προσκλήσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει θέσεις στην περιοχή, μεταλλικά κάγκελα είχαν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια και κλούβες της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει τις κάθετες οδούς προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 'Ενοπλοι στρατιώτες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της λεωφόρου και από τις δύο πλευρές, ως τιμητική συμμετοχή του στρατού στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πετούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Δεν έλειψαν, όμως, και οι διαμαρτυρίες καθώς μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -μαζί τους και οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης- της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πρωτοβουλίας Σωματείων επιχείρησαν, πριν την έναρξη της παρέλασης, να προσεγγίσουν στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, με σκοπό να πάρουν θέση απέναντι στην εξέδρα των επισήμων, με πανό, για να φωνάξουν συνθήματα. Δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν κάτι τέτοιο και τους περιόρισαν σε ένα σημείο κοντά στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροεντάσεις μεταξύ τους, ενώ και κάποιοι από τους θεατές αποδοκίμασαν την παρουσία διαδηλωτών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τη στάση της Αστυνομίας και μίλησαν για
Keywords
Τυχαία Θέματα