Χ. Στέφενς: Θέλω την πρώτη θέση στον όμιλο

Το σαφή στόχο του ΠΑΟΚ στην αυριανή αναμέτρηση με την Αλκμααρ στην Τούμπα (22.05), για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, χάραξε ο Χούμπ Στέφενς μιλώντας σήμερα, στην καθιερωμένη πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες συνέντευξη Τύπου.

«Θα είμαι χαρούμενος με την πρώτη θέση στον όμιλο και ό,τι χρειάζεται για να την κατακτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου», όταν ρωτήθηκε για το αν του αρκεί η ισοπαλία στο ματς. Πρόσθεσε λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος, όμως, με την πρόκρισή μας στην
επόμενη φάση της διοργάνωσης, αυτός ήταν ο στόχος μας, το ξεκαθαρίσαμε και στο Καζακστάν. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα και τους παίκτες μας».

Είπε ακόμη:

Για το αν επηρεάζουν τα πλάνα του οι αλλαγές που θα έχει στη σύνθεσή της η Αλκμααρ (θα παραταχθεί με αναπληρωματικούς): «Νομίζω ότι θα παίξουν με 11 παίκτες και αύριο. Φυσικά θα δούμε και στην τελευταία προπόνησή μας αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή κόπωση. Ηδη κάναμε μια πρώτη συζήτηση χθες και σχεδόν το 98% των παικτών απάντησαν ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και έτοιμοι να παίξουν».

Για τις δηλώσεις του Αντβοκαατ περί αλλαγών από πλευράς του ΠΑΟΚ: «Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, γιατί η Αλκμααρ παίζει σε πλαστικό γήπεδο. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Για μένα δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς».

Για το οπτικό υλικό, με τις χαμένες ευκαιρίες στον αγώνα με τον Απόλλωνα, που έδειξε στους παίκτες του: «Τους είπα ότι παίζουμε καλύτερα από ένα μήνα πριν, αλλά δεν είμαστε τόσο τυχεροί, όσο ένα μήνα πριν. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι μέχρι πέντε μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Ηθελα να ξέρουν ότι είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα τους. Μου άρεσε το πώς κινήθηκαν στο γήπεδο».

Για τις φιλοδοξίες του στο Γιουρόπα Λιγκ: «Θέλω να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, στον επόμενο γύρο. Θέλω να δείξουμε στους φιλάθλους μας ότι και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπορούμε να σκοράρουμε και να το ευχαριστηθούμε».

Για τη «μονομαχία», από τον πάγκο, με τον Αντβοκαατ: «Σέβομαι την καριέρα του, όχι μόνο για όσα έχει κάνει με την Αλκμααρ, αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες, όπως κι εκείνος σέβεται εμένα. Δεν είναι μια μάχη των πάγκων αύριο. Δεν μπορώ να θυμηθώ αγώνα που παίξαμε ως αντίπαλοι, θα είναι κάτι καινούργιο αυτό».

Για τους "αδρανοποιημένους" αγωνιστικά Χακόμπο, Γκαρσία, Λόπεθ, Κάτσε: «Βλέπουμε πάντα τι γίνεται στα παιχνίδια, τις προπονήσεις και τα αποδυτήρια και καταλήγουμε στο ποια είναι η καλύτερη ομάδα για να παίξει. Όταν αποφασίζουμε ποιος δε θα παίξει, υπάρχει λόγος».

Για τον Πόζογλου: «Ελπίζω, για το μέλλον του ΠΑΟΚ, να μπορούν να εντάσσονται στην ανδρική ομάδα παίκτες από τις ακαδημίες, όπως γίνεται τώρα με τον Πόζογλου. Θα δούμε πώς θα είναι το αυριανό παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Για το ότι οι προπονητές στην Ελλάδα αλλάζουν συνεχώς: «Όλα είναι θέμα συνεργασίας. Με τους παίκτες και τη διοίκηση κάνουμε βήματα μπροστά και προχωράμε στους στόχους μας. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον με τη συνεργασία μας. Δε σκέφτομαι τι θα γίνει άμεσα. Μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά».

Ο Παναγιώτης Γλύκος, με τη σειρά του, δήλωσε για την αυριανή αναμέτρηση με τους Ολλανδούς: «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει λύσεις στον πάγκο. Το ότι θα παίξουν με τους θεωρητικά αναπληρωματικούς δεν είναι τόσο καλό για μας, γιατί θα αγωνιστούν παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα». Ερωτηθείς για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ο τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" απάντησε: «Ηταν στα πόδια μας να καταφέρουμε να προκριθούμε νωρίς. Κάναμε καλά παιχνίδια, πήραμε αποτελέσματα που αξίζαμε. Θέλουμε και αύριο τη νίκη για την πρώτη θέση στον όμιλο». Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα να σκοράρει σχολίασε: «Στο προηγούμενο παιχνίδι ίσως να μη σταθήκαμε και λίγο τυχεροί. Το ευρωπαϊκό ματς είναι διαφορετικό. Δε μας αγχώνει καθόλου, γιατί ποτέ δε θεωρήσαμε ότι μειονεκτούμε σε αυτό το κομμάτι».
Keywords
Τυχαία Θέματα