Χ. Καστανίδης: Παράλογο να μην γιορτάζονται ελεύθερα οι αγώνες των Ελλήνων

18:51 25/3/2012 - Πηγή: E-Typos
"Σκέτο παραλογισμό" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης, "να μη γιορτάζονται ελεύθερα με παρουσία των πολιτών οι αγώνες των Ελλήνων υπέρ της ελευθερίας, αλλά μόνο ενώπιον επισήμων και της αστυνομίας".

"Είναι αδιανόητο ο φόβος από τη δράση ορισμένων ακραίων ομάδων να γονατίζει τη δημοκρατία", τόνισε σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας ότι "ο φόβος δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάμψει τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες".
Το ΠΑΣΟΚ
για τα "οργανωμένα επεισόδια" σε παρελάσεις

"Πολιτικά κόμματα ή ομάδες που δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την εθνική γιορτή και να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του Έθνους είναι προφανώς ανίκανες να αντιληφθούν τη σημασία της εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης".

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα "οργανωμένα επεισόδια" που έγιναν σε διάφορες πόλεις και είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να παρεμποδισθούν παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "όσοι έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για την δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία".
Keywords
Τυχαία Θέματα