"Μπλακ άουτ" στη Σαντορίνη, η ΔΕΗ προχωρά σε άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών

20:20 13/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 22.05

Τις πρωινές ώρες αναμένεται να φθάσει στη Σαντορίνη το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10 μεγαβάτ προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης του νησιού μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής που προκάλεσε γενική διακοπή ρεύματος από τις 12 το μεσημέρι, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Όπως
μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση του νησιού με κάνοντας χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών. Τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν γεννήτριες και από τη Ρόδο ισχύος τουλάχιστον 5 μεγαβάτ ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Κρήτη και την Πάρο.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», που μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Ανανέωση 20.45

Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, που είχε σβήσει από τις 12 το μεσημέρι λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς. Έτσι, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ αυτήν την ώρα φορτώνονται σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ για να μεταφερθούν στο νησί και να ενισχύσουν το τοπικό παραγωγό δυναμικό έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στον τοπικό σταθμό παραγωγής. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) μεταφέρονται επίσης στη Σαντορίνη από τη Ρόδο (τουλάχιστον 5 μεγαβάτ) την Κρήτη (2 μεγαβάτ) και την Πάρο (επίσης 2 μεγαβάτ).

Ενημέρωση 18.13

Σε άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη προχωρά η ΔΕΗ προκειμένου να ενισχυθεί το γρηγορότερο δυνατόν το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Η διαδικασία αποστολής έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενώ παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, γίνονται ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αιφνίδια βλάβη σε μία από τις μηχανές παραγωγής ρεύματος του νησιού, ενώ μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα