Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου του τέταρτου Τελικού στο ΣΕΦ

00:45 2/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά. Εμείς ήμασταν βιαστικοί και νευρικοί σε άμυνα και επίθεση. Μοιραία η επιθετική συγκομιδή μας έμεινε χαμηλή, στους 65 πόντους. Στην επίθεση δεν είχαμε υπομονή να δούμε τον ανοικτό παίκτη. Υπάρχει και κάτι άλλο που είδαμε εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ ότι είμαστε μάρτυρες του τι συνέβη. Οι δικοί μας οι πρόεδροι ούτε πετούν χαρτονομίσματα, ούτε τραμπουκίζουν τους διαιτητές. Απόψε
“σφύριζαν” οι Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου. Οι δύο τελευταίοι ήταν και πέρυσι στο “break” του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ στον 1ο αγώνα. Να χτυπάει η μπάλα ταμπλό και να μην καταμετρούν το καλάθι, να δίνουν τρεις βολές στον Ματσιούλις χωρίς να υπάρχει φάουλ του Περπέρογλου. Οποιος δει το βίντεο του αγώνα θα καταλάβει τι γίνεται. Όταν κάνεις επαφή είναι αμέσως φάουλ στο μπάσκετ. Κι εμείς στο τέλος κάναμε φάουλ στον Διαμαντίδη, κάναμε φάουλ στον Φώτση... οι διαιτητές έδωσαν τελικά φάουλ πολύ αργότερα, στα 2΄΄. Το βλέπω πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτό να συμβαίνει. Δεν θέλω να γίνω γραφικός. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Και σέβομαι τον αντίπαλο σημαίνει... ούτε τραμπουκισμούς, ούτε τίποτα. Ο διαιτητής παρατήρησε τον Τόμιτς να κάτσει κάτω, όταν όλοι στον πάγκο του Παναθηναϊκό ήταν όρθιοι. Μετά μου είπε εμένα “Θα σου δώσω τεχνική ποινή αν δεν σταματήσεις να μιλάς” και μου έδωσε τεχνική ποινή αμέσως. Πρωτόγνωρα πράγματα, με στενοχωρούν και μας πόνεσαν σήμερα».
Ενόψει του 5ου τελικού την Τετάρτη (4/6) στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Θα μιλήσουμε πολύ με τους παίκτες μου. θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες. Εκεί, στο ΟΑΚΑ, εξάλου κερδίσαμε πριν λίγες ημέρες. Ελπίζω να είναι οι ίδιες συνθήκες αν και αμφιβάλλω».

Για τα 5 φάουλ που χρεώθηκε σε 8 λεπτά που αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Μπαρτζώκας είπε: «Ο Μάντζαρης έπαιξε 8 λεπτά με 5 φάουλ. Οι εναλλακτικές ήταν να βάλουμε άλλους παίκτες πάνω στο μαρκάρισμα στον Διαμαντίδη. Κανείς βέβαια δεν έχει τις αμυντικές ικανότητες του Μάντζαρη».

Όταν ρωτήθηκε για τα καπνογόνα και τις ιαχές από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Δεν έχω σχόλιο για τον κόσμο. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είναι δική μου δουλειά. Σ’ εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο τρίποντα, κάτι που δείχνει την εμπειρία και την ικανότητα του αντιπάλου μας».

Ρωτήθηκε αν ήταν και ψυχολογικό θέμα η ήττα του Ολυμπιακού: «Όταν έχεις χάσει τόσσες πολλές ελεύθερες βολές και λέω πως ήμασταν νευρικοί και βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς... φυσικά και είναι ψυχολογικό. Ο Παναθηναϊκός έχει μία αδυναμία να μαρκάρει όταν αμύνεται από έξω προς τα μέσα κι εμείς δεν είχαμε επιμονή να εκμεταλλευτούμε αυτήν την αδυναμία του».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατέληξε: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο και πάντα δίνουμε το χέρι. Ό,τι συμπεράσματα βγάλαμε, τα βγάλαμε όμως. Ο αγώνας κρίθηκε σε μία φάση αν και ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 11 πόντους στην αρχή της 4ης περιόδου. Η νευρικότητά μας δεν οφείλεται μόνο στους δύο αντιπάλους».

Φραγκίσκος Αλβέρτης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Κάναμε αυτό που θέλαμε, να φέρουμε τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ. Είναι μερικές στιγμές και στον αθλητισμό που κάποια πράγματα μετράνε περισσότερο. Αυτοπεποίθηση, πίστη και αυτοσεβασμός. Τα βγάλαμε στο παρκέ, με μαχητική ψυχή, εδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε στο τέλος. Τεχνικά δεν θα αναφερθώ. Ευχαριστώ τα παιδιά που ήρθα χθες και σήμερα στο ξενοδοχείο γιατί είναι μεγάλο πράγμα στα δύσκολα να είναι όλοι μαζί. Όχι μόνο στις χαρές και στις φωτογραφήσεις. Όταν κάποιος χρειάζεται μία βοήθεια και υπάρχει κάποιος και του τι δίνει, τότε είναι αυτό που μετράει. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά και από την τακτική. Όταν πληγώνεται ο εγωισμός σου, καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις. Δεν είχαν ξεχάσει να παίζουν, απλά έκαναν κάποια κακά παιχνίδια».

Μάρντι Κόλινς (παίκτης Ολυμπιακού): «Δεν νομίζω πως βγήκαμε στο παρκέ με τη σωστή νοοτροπία απόψε. Δεν γυρίσαμε σωστά την μπάλα όπως είχαμε κάνει στα προηγούμενα 2 παιχνίδια. Προσπαθούσαμε με ατομικές προσπάθειες, δεν παίξαμε καθόλου καλά».

Στεφάν Λάσμε (παίκτης Παναθηναικού): «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά. Για εμάς ήταν θέμα περισσότερο ομαδικής προσπάθειας. Ο Γιάνκοβιτς μας βοήθησε πολύ».
Keywords
Τυχαία Θέματα