Μπάγερν/Χάινκες: Πρώτα σκοτώνουμε την αρκούδα και μετά μοιράζουμε το δέρμα

19:36 12/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να είναι το φαβορί για πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη 3-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, ωστόσο ο Γιούπ Χάινκες αρνήθηκε αυτό τον χαρακτηρισμό για την ομάδα του, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο φετινός κακός απολογισμός των αγγλικών ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν αποτελεί ένδειξη για την απειλή που μπορούν να αποτελέσουν οι «κανονιέρηδες». «Υπάρχει πάντα αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Βαυαρών και συνέχισε: «Τώρα είναι οι ιταλικοί και οι γερμανικοί σύλλογοι που φαίνεται ότι επέστρεψαν
στη μόδα αυτή τη σεζόν. Αυτές είναι αλλαγές, οι οποίες αναζωογονούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Η γερμανική ομάδα βρίσκεται φέτος στη διεκδίκηση του τροπαίου και στις τρεις διοργανώσεις, στις οποίες μετέχει, ωστόσο ο Χάινκες προειδοποίησε τους παίκτες του να παραμείνουν προσγειωμένοι, παρά το γεγονός ότι μόνο δύο ομάδες έχουν προκριθεί, έχοντας ηττηθεί εντός έδρας στον πρώτο αγώνα «νοκ άουτ» γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Δεν με ενδιαφέρει να μοιράσω το δέρμα, προτού σκοτώσω την αρκούδα» υπογράμμισε ο 67χρονος τεχνικός και συνέχισε: «Η ομάδα μου δεν ακούει αυτούς, οι οποίοι λένε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν αρκετές "τοπ" ομάδες και πρέπει να επιβεβαιώνεις αυτό το "στάτους" σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε μετριοπαθείς και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επηρεαστούμε από εξωτερικούς παράγοντες, επειδή, προκειμένου να χαρακτηρίζεσαι η καλύτερη ομάδα, πρέπει να το επιβεβαιώνεις αυτό διεθνώς».

Στη συνέχεια ο Χάινκες εξέφρασε το σεβασμό του για τον ομόλογό του της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, καθώς και τους «κανονιέρηδες», τονίζοντας: «Ξέρω καλά τον Αρσέν Βενγκέρ και έχω μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Η Άρσεναλ θα έρθει εδώ και θα δοκιμάσει ό,τι μπορεί να σκεφτεί. Είχαμε μια εκπληκτική ημέρα στο Λονδίνο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και η Άρσεναλ δεν είναι απλά μια οποιαδήποτε ομάδα. Η Άρσεναλ έχει παίξει επιτυχημένο ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να είσαι 100% εκεί. Οι παίκτες μου το βλέπουν ακριβώς έτσι και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το 3-1 δεν παίζει πια ρόλο στο μυαλό τους».

Στον αγωνιστικό τομέα, η Μπάγερν θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Τζερόμ Μπόατενγκ, ενώ ο Φρανκ Ριμπερί τέθηκε εκτός «μάχης», λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο Άριεν Ρόμπεν θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα αντί του Ριμπερί, ο Βραζιλιάνος Λουίζ Γκουστάβο θα αντικαταστήσει τον Σβαϊνστάιγκερ, ενώ ο Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν αναμένεται να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπόατενγκ.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει τη δυνατότητα στην Μπάγερν να αφήσει χώρο στην Άρσεναλ και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις του Φίλιπ Λαμ.

«Ξεκινάμε από το 0-0 και είναι η Άρσεναλ αυτή που πρέπει να πετύχει τρία γκολ» τόνισε ο αρχηγός της Μπάγερν, για να συμπληρώσει: «Για μας αυτό είναι καλό, επειδή αυτοί πρέπει να είναι πιο επιθετικοί. Πρέπει να πιέσουν από την αρχή. Προφανώς πρέπει να επιτεθούν και θα δουλέψουμε σκληρά στην άμυνα για να δημιουργήσουμε χώρους. Εάν τραβηχτούμε λίγο πίσω, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερους χώρους μπροστά και αυτό θα είναι δύσκολο για την Άρσεναλ. Δεν μπορούν να ανοιχτούν εντελώς στην άμυνα, αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να πετύχουν τρία γκολ εδώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα