Μπ. Λόμποντ (Ρουμανία): Η Ελλάδα αξίζει να είναι στη Βραζιλία

Η απουσία του Κίπριαν Ταταρουσάνου, λόγω προβλήματος στη μέση, "έστειλε" κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ρουμανίας τον Μπόγκνταν Λόμποντ την περασμένη Παρασκευή. Στην 84η συμμετοχή του στους "τρικολόρι", ο 35άχρονος τερματοφύλακας της Ρόμα δεν κατόρθωσε να αποτρέψει ή να περιορίσει την ήττα της ομάδας του, που δέχθηκε τρία γκολ από την Ελλάδα (1-3) και το έργο της πρόκρισης
στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δυσκόλεψε πολύ.

Αυτό το αναγνωρίζει πρώτος απ΄ όλους ο ίδιος, καθώς μιλώντας στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε πως «όταν έχεις χάσει με τέτοιο σκορ και σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή ανάμεσα σε ομάδες που διεκδικούν πρόκριση στα τελικά της μεγαλύτερης διοργάνωσης στον κόσμο, τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος σου. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, πήρε αυτό που άξιζε και το αποτέλεσμα της δίνει δίκαια το χαρακτηρισμό του φαβορί».

-Δηλαδή, αισιοδοξία δεν υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής Ρουμανίας;
«Το αντίθετο... Η ήττα μας πείραξε, μας πείσμωσε και αυτό θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την Τρίτη. Δεν ξέρω αν στο τέλος του αγώνα θα τα έχουμε καταφέρει, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν εμφανιστούμε όπως στο πρώτο παιχνίδι και η Ελλάδα θα "υποφέρει" για να προκριθεί».

-Τι πιθανότητες δίνεις στις δύο ομάδες;
«Θα απέφευγα να μιλήσω με αριθμούς. Πριν τον πρώτο αγώνα οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, μετά από αυτόν όμως υπάρχει φαβορί και είναι η ελληνική ομάδα, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Από την άλλη, όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε πιθανότητες. Έχουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις εκμεταλλευτούμε».

-Μετά τον αγώνα μείνατε στα αποδυτήρια αρκετή ώρα και μιλήσατε μεταξύ σας
«Ναι, είναι αλήθεια ότι μετά το παιχνίδι υπήρξε έντονος προβληματισμός. Ο προπονητής ήθελε να μας μιλήσει, είπαμε κάποια πράγματα, αλλά αυτά είναι λόγια που αφορούν την ομάδα και μένουν στα αποδυτήρια».

-Ποια θεωρείς ότι είναι η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρουμανία;
«Η Ελλάδα διαθέτει μια συμπαγή ομάδα, πολύ πιο έμπειρη από τη δική μας και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η Ρουμανία είναι ένα αξιόλογο συγκρότημα, τεχνικά προικισμένο, αλλά η νέα γενιά του ποδοσφαίρου μας δεν διαθέτει τις ίδιες παραστάσεις στο επίπεδο που τις έχουν οι Έλληνες, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιου είδους αγώνες. Θα μπορούσα λοιπόν να πω ότι η εμπειρία κάνει τη διαφορά».

-Και ο Μήτρογλου, ίσως;
«Είναι πολύ επικίνδυνος ποδοσφαιριστής, για οποιαδήποτε άμυνα. Είχαμε αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού του, ξέρουμε ότι είναι παίκτης της μίας επαφής, αλλά δεν κατορθώσαμε να τον σταματήσουμε. Η Ρουμανία δεν έχασε όμως από τον Μήτρογλου, έχασε από την Ελλάδα που διαθέτει σπουδαίο σύνολο».

-Άρα ενδεχόμενη πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ θα είναι δίκαιη;
«Δίχως άλλο... Σε αυτή την περίπτωση θα είναι κρίμα για εμάς, αφού πιστεύω πως και η Ρουμανία άξιζε να παίξει στα τελικά, αλλά η Ελλάδα έκανε μια μεγάλη πορεία στα προκριματικά χάνοντας την πρώτη θέση από τη Βοσνία στο goal average, ενώ η συνέπεια που δείχνει σε κορυφαίο επίπεδο είναι αξιοθαύμαστη. Σίγουρα, της αξίζει να παίξει στο Μουντιάλ».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα