Απολογίες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια του τελικού

18:49 8/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Απολογήθηκαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο, το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας δεν θα αποφασίσει σήμερα για τις ποινές που θα επιβληθούν στους δύο φιναλίστ, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα.

Τους «πράσινους» εκπροσώπησε
ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, ο οποίος αφού ανάγνωσε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ μετά τον τελικό, δίδοντας συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς και στις ομάδες, στη συνέχεια τόνισε: «Εκτιμώ ότι μετά το κατηγορητήριο που μας βαραίνει και μετά από αυτές τις δηλώσεις κάποιος πρέπει να παραιτηθεί. Είτε αυτός είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μιλάμε για εκτεταμένα επεισόδια, από τη στιγμή που οι ρίψεις έγιναν για να πανηγυρίσει ο κόσμος. Θεωρώ εντελώς αβάσιμη και αστήρικτη την έγκληση από την πλευρά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ώρα κατά την οποία η ΠΑΕ δεν έχει καμία ευθύνη. Ο τελικός ήταν μία γιορτή, χειροκροτήθηκαν νικητές και ηττημένοι, δεν κουνήθηκε φύλλο δεν άνοιξε μύτη».

Εκ μέρους του «δικεφάλου» του Βορρά αρχικά μίλησε ο δικηγόρος, Λάμπρος Μπίρδας, χαρακτηρίζοντας και αυτός «απαράδεκτη και αβάσιμη» την πειθαρχική δίωξη, ενώ επισήμανε ότι έγινε με αφορμή μόνο την έκθεση της αστυνομίας η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά.

Το λόγο πήρε ο έτερος νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος προσκόμισε δημοσιεύματα τα οποία επισημαίνουν το καλό κλίμα του τελικού. Για το πανό των οπαδών για το οποίο κατηγορείται ο ΠΑΟΚ ο κ. Μαυρομάτης είπε ότι οι συντάκτες του ήθελαν να πουν κάτι άλλο, συμπληρώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση μετά από παρέμβαση το μάζεψαν».

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα