Αντίπαλος της Χιλής και η κακή παράδοση κόντρα στη Βραζιλία

16:59 24/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Μπορεί η χθεσινή ήττα με 2-0 από την Ολλανδία να μην επηρέασε την -ήδη εξασφαλισμένη- πρόκριση της Χιλής στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δυσκόλεψε όμως τη μετέπειτα πορεία της, καθώς φέρνει τη «ρόχα» αντιμέτωπη στην επόμενη φάση με την «οικοδέσποινα» Βραζιλία, η οποία θεωρείται εξ αρχής το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Και, όσο κι αν η πρόκριση από έναν όμιλο, στον οποίο μετείχαν οι δύο φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ (Ολλανδία, Ισπανία), αποτελεί επιτυχία για τη νοτιοαμερικανική ομάδα, οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν εδώ. Η γενιά που ο Αρτούρο
Βιδάλ έχει χαρακτηρίσει ως την καλύτερη στην ποδοσφαιρική ιστορία της Χιλής, έχει μία δεύτερη -και ίσως τελευταία- ευκαιρία να λάμψει.

Πριν τέσσερα χρόνια, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, το εξαιρετικό σύνολο που είχε δημιουργήσει ο Μαρσέλο Μπιέλσα πέρασε δεύτερο από τον όμιλο (πίσω από τη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία), για να συναντήσει στους «16» τη... Βραζιλία, από την οποία ηττήθηκε με 3-0. Συνολικά, η Χιλή μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη «σελεσάο» και μόλις τέσσερις νίκες σε επίσημα παιχνίδια εναντίον των πεντάκις πρωταθλητών κόσμου. Η τελευταία εξ αυτών, δε, το 2000, ένα 3-0 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2002.

«Η Ολλανδία καταδικάζει τη Χιλή στο χειρότερο εφιάλτη της» είναι ο εύγλωττος τίτλος της εφημερίδας "El Mercurio", η οποία αναφέρει επίσης ότι το ματς του Σαββάτου με τη Βραζιλία στο Μπέλο Οριζόντε θα είναι «... είτε μνημειωδώς ηρωικό, είτε η παλιά γνωστή κηδεία». Δεν μοιάζει και πολύ... αισιόδοξη η προσέγγιση, αλλά τι να γράψεις, όταν ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χόρχε Σαμπάολι, έχει χαρακτηρίσει την προσεχή αντίπαλο της Χιλής «... ομάδα με τέλεια ισορροπία, που είναι δύσκολο να της βρεις οποιοδήποτε ψεγάδι». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, βέβαια, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από ένα φιλικό των δύο ομάδων στο Τορόντο, καταδεικνύουν όμως το βαθμό δυσκολίας του επικείμενου αγώνα.

Υπάρχουν, όμως, και οι πιο αισιόδοξοι. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Χιλής, Ορλάντο Αραβένα, ο οποίος είχε οδηγήσει τη «ρόχα» σε νίκη επί της Βραζιλίας το 1987, επισημαίνει ότι «... στο παρελθόν η Βραζιλία είχε 4-5 σούπερ σταρ που μπορούσαν να σε καταστρέψουν, ενώ τώρα υπάρχει μόνο ο Νεϊμάρ». Και ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός, Φερνάντο Αστένγκα, μέλος της ίδιας ομάδας, εντοπίζει ότι «... οι κεντρικοί αμυντικοί Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα δεν συνεργάζονται πάντα σωστά, ενώ ο Ντάνι Αλβες νομίζει ότι παίζει στη Μπαρτσελόνα και αφήνει χώρο πίσω του!».
Keywords
Τυχαία Θέματα