Αντ. Σαμαράς: Η συμφωνία έκλεισε-Πάνω από 500 εκ. ευρώ θα δοθούν άμεσα σε ένα εκατ. Έλληνες

14:56 18/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και πετυχαίνουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε επισήμως, από το υπουργείο Οικονομικών, και αφού είχε προεδρεύσει σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα, μετά από διαπραγματεύσεις έξι μηνών και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους οικονομικά αδύναμους.

Ο πρωθυπουργός
τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Και το πετύχαμε. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Το πετυχαίνουμε τώρα. Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ' ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε. Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου τού πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό κάνουμε τώρα».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε βολές εναντίον όσων, και κυρίως της αντιπολίτευσης, αμφισβητούσαν, όπως είπε, τα επιτεύγματα τής οικονομίας ή προσπαθούσαν και να τα ματαιώσουν ακόμα. Σε πείσμα αυτών, η κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία. Σε αυτήν την προσπάθεια, πρόσθεσε, θα υπάρχει ελπίδα, γιατί οι θυσίες αποδίδουν, με ακόμα περισσότερη ελπίδα, γιατί τα αποτελέσματα γίνονται πλέον ορατά, χειροπιαστά, για τον πολίτη και με αξιοπιστία πάνω από όλα, γιατί η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Εμφατικά δε, ολοκλήρωσε τη δήλωσή του με μια χαρακτηριστική φράση: «Τα φτερά μας τα κολλάει- λένε ορισμένοι- κάποιος άλλος στους ώμους μας. Δεν μας τα κολλάει κάποιος άλλος στους ώμους μας. Τα φτερά βγαίνουν από την ψυχή μας. Την Ελλάδα, λοιπόν, την πιστεύουμε και θα την σηκώσουμε και πάλι ψηλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα