Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα γίνει μια "ιστορία επιτυχίας"

"Με τη βοήθειά σας 'ο πιο αδύναμος κρίκος' θα γίνει σύντομα ακρογωνιαίος λίθος στο ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα". Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του, χθες, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι και επεσήμανε ότι θεωρεί καθήκον του να επιτύχει μια 'Ελληνική επιστροφή' και να καταστήσει την ελληνική ιστορία επιτυχίας, μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η λέξη κλειδί για το επόμενο μεγάλο βήμα στην Ευρώπη

είναι η ανταγωνιστικότητα όπου ορισμένα μέλη τα έχουν καταφέρει καλύτερα αλλά όλοι μαζί είμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές προκλήσεις.

"Μερικές από αυτές τις προκλήσεις μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα μαζί. Τις περισσότερες όμως από αυτές τις προκλήσεις μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνο μαζί!", τόνισε ο κ. Σαμαράς και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους ηγέτες του ΕΛΚ ότι η Ελλάδας αλλάζει.

"Από μια σύγχρονη τραγωδία η Ελλάδα μεταμορφώνεται ήδη -μπορώ να σας διαβεβαιώσω- σε μια ιστορία επιτυχίας", συνέχισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για κάποια ρεκόρ Γκίνες που πέτυχε η χώρα μας. Συγκεκριμένα είπε ότι εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ με μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια, ότι διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δύο χρόνια και κυρίως τους τελευταίους μήνες.

"Έχουμε κάνει πολλά και έχουμε βεβαίως ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να φέρουμε την Ελλάδα στην κορυφή της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και για να την καταστήσουμε υπόδειγμα δημοκρατικής κοινωνίας με μια μοντέρνα οικονομία", συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως αν η Ελλάδα μπορέσει να τα καταφέρει, τότε ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη σύνοδο του ΕΛΚ εξήγησε ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη αποτελούν ουσιώδη στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής προσαρμογής.

Χαρακτηριστικά επίσης ανέφερε ότι οι κοινωνίες δεν είναι μηχανές για να τις κλείνουμε, να αντικαθιστούμε τα ελαττωματικά τους εξαρτήματα, να τις επιδιορθώνουμε και μετά να τις συναρμολογούμε. "Οι άνθρωποι δεν είναι 'ανταλλακτικά'. Πρέπει να διορθώσεις τα προβλήματα ενώ διατηρείς την κοινωνία ενωμένη και τη συνοχή της ζωντανή. Οι άνθρωποι βεβαίως υποφέρουν μα πρέπει να διατηρήσουν την ελπίδα", είπε και παράλληλα σημείωσε ότι ένα σχέδιο μακρόχρονης προσαρμογής δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης αλλά και πολιτικής.

"Δεν την αποκαλούν 'πολιτική οικονομία' χωρίς λόγο...Με άλλα λόγια όταν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόοδος είναι όλο και περισσότερο ορατή και κερδίζει έδαφος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα