Αναζητούνται οι αιτίες πτώσης του Boeing 777

15:09 18/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συζητά με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία για τη δημιουργία ενός «διαδρόμου» ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να μεταβούν στο σημείο όπου συνετρίβη χθες Πέμπτη το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ στην ελβετική τηλεόραση.«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ?και εξάλλου αυτό είναι το θέμα των συζητήσεών που διεξάγονται τώρα με τους αυτονομιστές?, ο οποίος θα επιτρέψει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες
εργασίες και επίσης οι έρευνες. Στη συνέχεια εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να πάρουμε το μαύρο κουτί (του Μπόινγκ 777) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών», δήλωσε ο Μπουρκχάλτερ.
Λίγο νωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ είχε δηλώσει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες, που ελέγχουν την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση ερευνητών της ουκρανικής υπηρεσίας αεροπλοΐας.Οι αυτονομιστές αντάρτες είχαν ανακοινώσει χθες, λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines, ότι θα επιτρέψουν στους διεθνείς ερευνητές να εργαστούν στο σημείο της συντριβής. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στις μάχες με τους αυτονομιστές αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας και το μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη εκεί ούτως ή άλλως βρισκόταν εκτός του δραστικού βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων τα οποία διαθέτουν, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι σήμερα.
Η Ουκρανία έκλεισε σήμερα τον εναέριο χώρο της πάνω από τις ανατολικές περιοχές της όπου διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες περιόρισαν επίσης τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία μετά την τραγωδία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες, την ενεργοποίηση ραντάρ τύπου «Κούπολ» σε συστοιχία «Buk-M1», εγκατεστημένη 30 χιλιόμετρα νοτίως του Ντονιέτσκ.«Τα ρωσικά ραδιοτεχνικά μέσα κατά τη διάρκεια της 17ης Ιουλίου κατέγραψαν την ενεργοποίηση του σταθμού ραντάρ 9C18 «Κούπολ» της αντιαεροπορικής συστοιχίας Buk-M1, που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του οικισμού Στίλα (30 χλμ. νοτίως του Ντονιέτσκ», αναφέρεται στη δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο.

Στο μεταξύ, στο Άμστερνταμ, εκπρόσωπος του αερολιμένα της πόλης ανακοίνωσε πως η εταιρεία Malaysia Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο που συνετρίβη, προσπαθεί να κανονίσει την ασφαλή πρόσβαση των συγγενών των θυμάτων στον τόπο της συντριβής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον συγκαλεί σήμερα έκτακτη διυπουργική σύνοδο κρίσης, η οποία είναι επιφορτισμένη σε καταστάσης εκτάκτου ανάγκης.

Και ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης στη Βιέννη.
Keywords
Τυχαία Θέματα