Αναστασιάδης: Να ανοίξουμε τα φτερά μας στην Ευρώπη

20:39 17/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα τους περιμένουν Άγγελος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Γλύκος στην αυριανή πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Ντιναμό Μινσκ από την Λευκορωσία. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναφορά στου στο αυριανό παιχνίδι λέγοντας: "Πρέπει να πω πως είμαστε υποχρεωμένοι σαν ΠΑΟΚ να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια. Το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δώσω και συγχαρητήρια στον
Ολυμπιακό για τη νίκη του επί μίας μεγάλης ομάδας. Και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Για μας ο στόχος είναι κάθε ματς να το βλέπουμε όσο το δυνατό πιο σοβαρά, να προετοιμαζόμαστε γι' αυτό και αυτό θα κάνουμε και αύριο".

Για τη Ντιναμό ερωτηθείς είπε: "Τερμάτισε 2η, παίζει πλέι οφ, έχει μπροστά της μία ομάδα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπάτε Μπόρισοφ. Είναι καλή ομάδα, πειθαρχημένη, όμως η ετοιμότητα των ομάδων θα φανεί αύριο".

Για τη σημασία μίας νίκης και για το αν μπορεί η ομάδα κάτι παραπάνω σημείωσε: "Εμείς θα προσπαθήσουμε, στο κομμάτι της Ευρώπης που είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ να κάνουμε περισσότερα απο τις προηγούμενες χρονιές. Τώρα δεν είναι ώρα να λέμε αυτά τα πράγματα. Εμένα δεν μ΄αρέσει να μιλάω για το αύριο. Τώρα τι κάνουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα το κάνουμε. Εμένα με προβληματίζει το γήπεδο. Τώρα με τη βροχή προβληματιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Θα κάνουμε προπόνηση, θα χαλάσει το γήπεδο. Και μετά πρέπει να κάνουν και οι αντίπαλοι προπόνηση. Σκεφτήκαμε να πάμε στην Μεσημβρία, κι αυτό θα ήταν ταλαιπωρία. Εχω ευαισθησία με το γήπεδο, το ξέρετε, εμείς πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Για τους Γκολάσα και Παπαδόπουλο και πόσο έτοιμοι είναι σχολίασε: "Ο Γκολάσα δεν είναι ακόμη έτοιμος να μπει στο παιχνίδι αυτό. Δεν βοηθά και ο καιρός. Ο Παπαδόπουλος είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, κάνει αρκετές μέρες προπόνηση, είναι και έμπειρος. Θα το δούμε στην πορεία πόσο είναι έτοιμοι και πότε μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο και ο Κϊτσιου, που μπηκε στο πρόγραμμα προχθές. Το σημαντικό είναι πως όλοι είναι καλά".

Για τον κόσμο δήλωσε: "Εμείς τον θέλουμε μαζί μας. Αλίμονο να μην τον έχουμε μαζί μας. Το έχουμε πληρώσει αυτό να μην τον έχουμε. Όμως θέλει προσοχή. Ήδη ήρθε ένα πρόστιμο για τον αγώνα με τη Ζίμπρου. 30.000 ευρώ. Είναι 5000 εισιτήρια. Είναι και το πρεστίζ είμαστε και υπότροποι, μας έχουν βάλει στο μάτι. Καταλάβαίνω και τον ενθουσιοασμό, αλλά ,μπροστά στο συμφέρον της ομάδας δεν πρέπει να γίνεται τίποτα που να τη ζημιώσει. Μπροστά στο συμφέρμον το οικονομικό και το αγωνιστικό δεν υπάρχει τίποτα".

Για την Ντιναμό και το προτέρημα της που είναι η ταχύτητα, είπε: "Δεν με προβληματίζει τίποτα. Ποτέ δεν έχω κανένα πρόβλημα. τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, είτε είναι μεγάλος, είτε μικρός ο αντίπαλος. Αυτό κατά τη γνωμη τη δική σας. Για μένα όλοι οι αντίπαλοι είναι μεγάλοι, εσύ με την απόδοση τους κάνεις να φαίνονται μικροί. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο".

Για το αν οι ευρωπαϊκοί αγώνες έχουν επιπλέον κίνητρο απάντησε: "Ότι είναι στόχος για τα παιδιά είναι στόχος και για τον προπονητή. Τους στόχους τους βάζει ο προπονητής. Μην κάνετε λάθος. Ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Υπάρχει και η Ευρώπη. Πάντα΄έλεγα ότι η Εθνική είναι ο καθρέφτης και η Ευρώπη είναι το καθρεφτάκι για μία χώρα. Και εμείς πρέπει αύριο να ανοίξουμε τα φτερά μας και να απλωθούμε στην Ευρώπη".

Για την προσοχή που θα έχει πάνω στον γνώριμο από το ελληνικό πρωτάθλημα Ουντότζι συμπλήρωσε: "Ποτέ δεν κοιτάω μεμονωμένα έναν παίκτη, δεν ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές, με νοιάζει η αντίπαλη ομάδα στο συνολό της".

Γλύκος: "Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας"

Ο Παναγιώτης Γλύκος μίλησε εκ μέρους των συμπαικτών του και αρχικά δήλωσε: "Είναι στόχος της ομάδας να είναι στην Ευρώπη. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, θέλουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να προχωράμε. Η προετοιμασία μας για το ματς με την Ντιναμό ξεκινάει από σήμερα ώστε να δούμε σε κάποια βίντεο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Η νίκη είναι στα δικά μας τα πόδια και την τακτική που θα ακολουθήσουμε, παρά να δώσουμε βάση στον αντίπαλο".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις του με εντός έδρας ματς τόνισε: "Είναι σημαντικό που αύριο παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε αυτό το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα εκτός έδρας οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της ήττας είναι θετικό. Θέλουμε τη νίκη αύριο, τα επόμενα παιχνίδια θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε".

Για τα φαβορί του ομίλου είπε: "Τα φαβορί θα φανούν στο γήπεδο. Σίγουρα η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα με ιστορία, όπως κι εμείς. Υπάρχουν και άλλες δύο ομάδες στον όμιλο που δεν θέλω να της υποτιμήσω. Ολα πάντως θα φανούν μέσα στο γήπεδο".
Για τους λόγους που από το κακό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ έκανε στην συνέχεια τρεις νίκες είπε: "Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Οι νίκες ήρθαν γιατί απλώς βρήκαμε τον ρυθμό μας. Εχουν γίνει αλλαγές από πέρσι και παιχνίδι με παιχνίδι βγαίνει η δουλειά που έχουμε κάνει".

Για τον κόσμο που θα δώσει και πάλι το παρών στις κερκίδες της Τούμπας απάντησε: "Προσαρμοζόμαστε από το άδειο γήπεδο στο γεμάτο. Εμείς κοιτάμε περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι. Ο κόσμος φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο, χαιρόμαστε που θα είναι και πάλι κοντά μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας ευατό για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς".
Keywords
Τυχαία Θέματα