Αλ. Τσίπρας - 1ο Συνέδριο: Κάλεσμα συμπόρευσης με τον ενιαίο πλέον ΣΥΡΙΖΑ

14:45 13/7/2013 - Πηγή: E-Typos
«Την ώρα που διεξαγόταν ένας πλούσιος και ουσιαστικός διάλογος εδώ με στόχο να βγούμε πιο δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, η μεγάλη μάχη διεξαγόταν και διεξάγεται στην κοινωνία και το μήνυμά της είναι ''σας παρακολουθούμε, καλά τα λέτε, αλλά τελειώνετε γιατί χανόμαστε''» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος, προσθέτοντας ότι το μήνυμα είναι
«Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ, ανθρωπιστική καταστροφή ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο καθώς είναι «εντεταλμένοι των δανειστών», ενώ «με άνεση γκάνγκστερ της εποχής του Αλ Καπόνε πέρασαν από το success story στην εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων γιατί αυτό απαιτούν οι δανειστές».
Χαρακτηρίζοντας «οδοστρωτήρα» την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι φέρνει στην Βουλή ένα «κατάπτυστο νομοσχέδιο που είναι σύνολο αγριοτήτων το οποίο «στέλνει στον Καιάδα ανθρώπους που δεν είναι ούτε επίορκοι, ούτε τεμπέληδες, ούτε διορισμένοι, αλλά έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ, όμως ανήκουν στην κατηγορία των προγραμμένων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που θέλει η Τρόικα».
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη» και η οποία στηρίζεται από την Μέρκελ και τους δανειστές για να ολοκληρώσει την καταστροφή.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ''νεκροθάφτης του δημόσιου τομέα'', λέγοντας ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται γιατί δεν προλαβαίνει να υπογράφει απολύσεις ή λόγω τύψεων, θυμίζει τον Ολι Ρεν που του ''χαλούσαμε τα Σαββατοκύριακα'', ο κ. Χατζηδάκης είναι στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι την θλίβουν τα μέτρα αλλά θα ψηφίσει, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ''πάμε καλά'' , ο κ. Βενιζέλος που δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα απαίτησε να κάνει ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αυτή η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο, δεν έχουν καταλάβει τίποτε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χαιρετισμό στους «δίκαιους αγώνες του λαού μας» που «αποτελούν ψηφίδες σε ένα μεγάλο ανένδοτο αγώνα για την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή που θα οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, στις εκλογές και στην ανάδειξη κυβέρνησης της αριστεράς που θα δώσει στον κόσμο ελπίδα και θα οδηγήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «Δημόσια Τηλεόραση» λέγοντας πως εκπέμπει πειρατικά από ιδιωτικό στούντιο με επιλογές ενός υπαλλήλου, την χαρακτήρισε «τηλεόραση των δανειστών» και υπογράμμισε ότι «αναγνωρίζουμε την ΕΡΤ την οποία θα αποκαταστήσουμε όταν θα έχουμε την δυνατότητα να αποφασίσουμε».
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, καλώντας σε περαιτέρω στήριξή τους.
Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» του Συνεδρίου, είπε ότι ξεκινά ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απέναντι του έναν αντίπαλο που θα δώσει την μάχη μέχρις εσχάτων, «έτοιμος να χρησιμοποιήσει ακόμα και τα πιο αθέμιτα μέσα».
Ο κ. Τσίπρας περνώντας στο θέμα των αποφάσεων του Συνεδρίου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει και με το αποτέλεσμα των εργασιών του Συνεδρίου του ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει καθώς «πρέπει να βγούμε ενωμένοι και με όλα τα σφυριά να χτυπάνει στην ίδια κατεύθυνση».
«Κανείς δεν επέλεξε να αποφασίσει για τους άλλους, οι 3500 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αποφασίζουν, ότι αποφασίσει το Συνέδριο και κανένας άλλος, οτιδήποτε άλλο προσβάλλει τα μέλη, το Συνέδριο και τον πυρήνα των διαδικασιών μας» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «το Συνέδριο θα αποφασίσει για το πλαίσιο του νέου φορέα».

Αναφερόμενος στον κ. Μανώλη Γλέζο είπε ότι «ο Μανώλης με στενοχώρησε γιατί μίλησε όχι ως ιστορικός εκπρόσωπος μιας γενιάς αγώνων και θυσιών, αλλά ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας».
«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάνουν την υπέρβαση και έρχονται σε σένα, εσύ δεν μπορεί να μην κάνεις καμία υπέρβαση, είναι σαν να λες ότι όπως λειτουργούσα όταν είχα 3%, έτσι θα λειτουργώ και όταν έχω 30%» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που μας στήριξαν, μας παρακολουθούν, μας δοκιμάζουν, αλλά δεν είναι ‘κλειδωμένοι' σε μας».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ερώτημα αν σε κάποιον προταθεί να γίνει μέος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσκληση οργάνωσης σε «14 καταστατικά και 14 προγράμματα;» ενώ πρόσθεσε ότι «θα οργανωθούν σε ένα κόμμα με διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέλη της ηγεσίας του, για τις κρίσιμες αποφάσεις αυτή η ηγεσία που θα λογοδοτεί;»

Πάντως ο κ. Τσίπρας διαχώρισε την «διαφωνία του Μανώλη από την διαφωνία εκείνων που θέλουν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και τον δικό τους φορέα».
«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η λογική που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ''μαζικό χώρο'' και τον καθένα να έχει την δική του οργάνωση, η λογική του ''χαλαρού'' ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και της πειθαρχίας ανά οργάνωση» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ή δεσμευόμαστε για το Καταστατικό του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθένας το δικό του Καταστατικό …οπότε χαιρετίσματα».
Διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάμε για το δικαίωμα διαφορετικής άποψης», ο κ. Τσίπρας πρότεινε στο Συνέδριο την απόφαση «ένα μέλος, μία ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» καλώντας μάλιστα τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο να ψηφίσουν εκπροσώπους στην Κεντρική Επιτροπή από όλες τις συνιστώσες και όλες τις τάσεις.

Αναφερόμενος και πάλι στον κ.Γλέζο, ο κ. Τσίπρας είπε «Μανώλη κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις, εμείς θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις και τη Δευτέρα το πρωί θα σε πάρω από το χέρι να δώσουμε την μάχη στα κοινωνικά μέτωπα παρά τις διαφωνίες μας».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε έναν σκοπό να σταματήσουμε την λαίλαπα του Μνημονίου και να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία», προσθέτοντας «να συνθέσουμε, αλλά να προχωράμε μπροστά, δεν είναι ουτοπία μπορούμε να νικήσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα