Ακυρώθηκε το φιλικό Σπαρτάκ-Ντιναμό Κιέβου λόγω της ουκρανικής κρίσης

22:51 4/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Ντιναμό Κιέβου δεν θα μετάσχει τελικά στο φιλικό παιχνίδι με τη Σπαρτάκ Μόσχας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούλιο στη ρωσική πρωτεύουσα, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου σταδίου του συλλόγου, χωρητικότητας 44.000 θεατών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και στο Μουντιάλ του 2018.

Η Ντιναμό ανακοίνωσε, ότι βασικός λόγος της μη μετάβασής της στη Μόσχα είναι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων και λόγω της
κατάστασης των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Ντιναμό Κιέβου κρίνει ως ακατάλληλη τη μετάβασή της στη Μόσχα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ανατόλι Κονκόφ, εκτίμησε σε δηλώσεις που έκανε, ότι οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της Κριμαίας, Ταβρία Συμφερόπολης και Σεβαστούπολη, δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν την αποχώρησή τους από το ουκρανικό πρωτάθλημα για να παίξουν στη Ρωσία και μάλιστα επικαλείται σχετική συζήτηση που είχε για το θέμα με τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA.

«Είναι ουκρανικοί σύλλογοι, οι οποίοι αγωνίζονται στο ουκρανικό πρωτάθλημα, Που θα παίξουν αύριο; Στην Ουκρανία ελπίζω. Που αλλού;» είπε χαρακτηριστικά ο Κονκόφ.
Keywords
Τυχαία Θέματα