Αίγυπτος: Τεταμένη η κατάσταση στη χώρα - Παραιτήθηκε, ο αντιπρόεδρος Ελ. Μπαραντέι

20:57 14/8/2013 - Πηγή: E-Typos

Aνανέωση 00.15 (15 /8/2013)

Η αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών στο Κάιρο που απαιτούσαν την αποκατάσταση του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τα επεισόδια βίας τα οποία ξέσπασαν σε όλη την Αίγυπτο σήμερα είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 278 άνθρωποι, στην μεγάλη πλειονότητά τους πολίτες, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Φατάλαχ διευκρίνισε

ότι 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν το αρχηγείο των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι, και 21 στην πλατεία Νάχντα.
Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 43 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στα σημερινά επεισόδια.

Ανανέωση 20.00

Εκατοντάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αποχώρησαν απόψε από την πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, ένα από τα προπύργια των διαδηλωτών στο Κάιρο, υπό την επιτήρηση ένοπλων αστυνομικών, σύμφωνα με τις εικόνες που έδειξε σε απευθείας μετάδοση η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις της τάξης συμφώνησαν να αφήσουν όσους το επιθυμούσαν να φύγουν πεζή από το χώρο. Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, οι αστυνομικοί συνέλαβαν υποστηρικτές του Μόρσι που ήταν οπλισμένοι και πλέον έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πλατεία.

Στην πόλη Ισμαηλίγια, στη Διώρυγα του Σουέζ, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, όμως ορισμένοι υπέκυψαν σε τραύματα που είχαν υποστεί από σκάγια, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο πόσα από τα θύματα ήταν αστυνομικοί και πόσοι ήταν πολίτες.

Στο μεταξύ, το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου έκανε έκκληση να σταματήσει η βία που απειλεί να διχάσει την κοινωνία. Το κόμμα Νουρ τόνισε ότι θεωρεί υπεύθυνη για την αιματοχυσία τη μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό.

Ανανέωση 19.12

Ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, μετά την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε δύο πλατείες του Καΐρου όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία οι ισλαμιστές υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
"Μου είναι δύσκολο να συνεχίσω να αναλαμβάνω την ευθύνη για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ και τις συνέπειες των οποίων φοβάμαι" αναφέρει ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Αιγύπτιος πολιτικός, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο Άντλι Μανσούρ. "Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη ούτε για μια σταγόνα αίμα", τονίζει.
Ο ΕλΜπαραντέι σημειώνει ότι αυτοί που επωφελήθηκαν απ' όσα συνέβησαν σήμερα στην Αίγυπτο είναι "αυτοί που επιζητούν τη βία και την τρομοκρατία, οι πιο ακραίες οργανώσεις".
"Όπως γνωρίζετε, θεωρούσα ότι υπήρχαν ειρηνικοί τρόποι για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση στην κοινωνία, είχαν προταθεί αποδεκτές λύσεις που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια εθνική ομοφωνία", πρόσθεσε στην επιστολή του.
Ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που εκπροσωπεί την κοσμική αντιπολίτευση, είχε αναλάβει στις αρχές Ιουλίου καθήκοντα αντιπροέδρου της αιγυπτιακής κυβέρνησης, υπεύθυνου για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είχε μάλιστα εμφανιστεί στην τηλεόραση μαζί με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον αρχηγό του στρατού και νέο ισχυρό άνδρα της χώρας, κατά την ανακοίνωση της καθαίρεσης του ισλαμιστή πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι.



Update 15:45

Εννέα νεκροί στο Φαγιούμ, συνελήφθη ο Μπελτάγκι των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Ερντογάν της Τουρκίας και το Ιράν ζητούν να σταματήσει η "σφαγή", το Κατάρ, η Σουηδία, η Βρετανία καταδικάζουν τη χρήση βίας από το καθεστώς

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία Φαγιούμ, νοτίως του Καΐρου, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος, έπειτα από μάχες σε αστυνομικά τμήματα ανάμεσα σε οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Σαάντ Κάμελ, επικεφαλής του νεκροτομείου στο γενικό νοσοκομείο του Φαγιούμ, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους επτά που ήταν αρχικά.

Οπαδοί του Μόρσι επιτέθηκαν σε τουλάχιστον δύο αστυνομικά τμήματα στο Φαγιούμ και πυρπόλησαν οχήματα έξω από το ένα απ' αυτά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία του κυβερνήτη της επαρχίας.

Στο μεταξύ, από αξιωματούχους έγινε γνωστό πως οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Ελ-Μπελτάγκι.

Ο ελ-Μπελτάγκι συνελήφθη κοντά στον καταυλισμό διαμαρτυρίας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια στο Κάιρο μετά την επιδρομή που πραγματοποίησαν εκεί οι δυνάμεις ασφαλείας, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβουν αμέσως μέτρα για να σταματήσει η "σφαγή" στην Αίγυπτο, λέγοντας πως η διεθνής σιωπή άνοιξε το δρόμο για την άσκηση της βίαιης καταστολής από τις αιγυπτιακές αρχές.

"Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος πρέπει να δράσει αμέσως για να σταματήσει αυτή η σφαγή", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ερντογάν.

Η Τεχεράνη καταδίκασε επίσης τη "σφαγή" που εκτιμά πως εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο, με ανακοίνωσή της η οποία μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο FARS.

"Το Ιράν παρακολουθεί από κοντά τα πικρά γεγονότα της Αιγύπτου, κατακρίνει τις βίαιες ενέργειες, καταδικάζει τη σφαγή του πληθυσμού και προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η προσέγγιση αυτή ενισχύει την πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου στη μεγάλη ισλαμική χώρα της Αιγύπτου", υπογραμμίζει το υπουργείο, το οποίο καλεί "όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση" ενθαρρύνοντας "τον εθνικό διάλογο και τη δημοκρατική διαδικασία" για να μπει τέλος στην κρίση.

Το Ιράν και η Αίγυπτος δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια εξαιτίας της ειρηνευτικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Η ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δεν επέτρεψε την αποκατάσταση των σχέσεων αυτών.

Το Κατάρ, βασικός υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατήγγειλε επίσης έντονα την επέμβαση της αιγυπτιακής αστυνομίας εναντίον των οπαδών του Μόρσι.

"Το Κατάρ καταγγέλλει κατηγορηματικά τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών (...) που στοίχισε τη ζωή σε αριθμό άοπλων αθώων", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ καταδίκασε επίσης σήμερα τα βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο εκτιμώντας πως "η κύρια ευθύνη" ανήκει στο καθεστώς.

"Καταδικάζω τους σκοτωμούς και τη βία στην Αίγυπτο. Η κύρια ευθύνη ανήκει στις δυνάμεις του καθεστώτος. Εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί μια πολιτική διαδικασία", έγραψε ο Μπιλτ στο Twitter.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση με άκρα ανησυχία. Είναι ολοένα και πιο φανερό πως το πάνω χέρι το έχουν οι δυνάμεις αυτών που θέλουν να φτάσουν στα άκρα", πρόσθεσε ακόμη ο σουηδός υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό SR.

"Η μόνη λύση είναι οι παρατάξεις να κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω για να απομακρυνθούν από τον γκρεμό και να αρχίσουν το διάλογο", τόνισε.

Στο Λονδίνο, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε "τη χρήση βίας για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις" των οπαδών του Μόρσι και κάλεσε "τις δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν με αυτοσυγκράτηση". "Καταδικάζω τη χρήση βίας για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις και καλώ τις δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν με αυτοσυγκράτηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος δηλώνει "βαθιά ανήσυχος από την κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο".

Update 13:30

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πέντε αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στο Κάιρο σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA επικαλούμενο έναν αξιωματούχο.

Εντούτοις, λιγότερο από τρεις ώρες αφού έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μέτρησε 43 πτώματα --όλα ανδρών, πολλά από τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες-- στο αυτοσχέδιο νεκροτομείο που δημιουργήθηκε σε μιά από τις δύο συγκεντρώσεις των οπαδών του Μόρσι στο Κάιρο, σ' αυτή της πλατείας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.

Στο μεταξύ, το τέμενος Αλ-Άζχαρ του Καΐρου, η κορυφαία σουνιτική αρχή στον κόσμο, αποστασιοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των οπαδών του Μόρσι, παρόλο που είχε υποστηρίξει την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου.

"Το αλ-Άζχαρ θέλει να πει στους Αιγύπτιους ότι δεν είχε γνώση των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις παρά μόνο μέσω του Τύπου", διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους, ο Άχμεντ αλ-Τάγεμπ.

Update 12:38

Υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στις πόλεις Μίνια και Ασιούτ, σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών που πυρπόλησαν εκκλησία στη Μίνια.

Στην πόλη Ασιούτ, 3.000 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Επειτα από την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων για τη διάλυση των συγκεντρώσεων υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε με ανακοίνωσή της "τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσει η σφαγή".

Update 12:15

Ο αιγυπτιακός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και προσπαθούσαν να εισέλθουν στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου , ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και το Ασουάν.

Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς δήλωσε ότι είδε περί τους είκοσι διαδηλωτές να έχουν πυροβοληθεί στα πόδια από αιγύπτιους στρατιώτες.

Ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι 300 διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά την διάλυση των δύο συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.

"Οι σφαίρες πέφτουν βροχή στους διαδηλωτές στη Ραμπά αλ Αλαουίγια από όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε ο αλ-Μπελτάγκι.

Update 11:59

Τουλάχιστον 43 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους από σφαίρες, κατά τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια του Καΐρου, σύμφωνα με δημοσιογράφο των Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο οποίος βρέθηκε επιτόπου και δήλωσε ότι το σύνολο των νεκρών είναι άνδρες.

Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει πλέον λόγο για περισσότερους από 250 νεκρούς, ωστόσο δεν έχει γίνει δυνατή η διασταύρωση της πληροφορίας από ανεξάρτητες πηγές.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ορισμένα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν συλληφθεί, αλλά είναι πρόωρο να ανακοινωθούν τα ονόματα των συλληφθέντων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC TV.

Update 11:10

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν ακινητοποιηθεί τα τρένα που εισέρχονται και εξέρχονται του Καΐρου για να εμποδιστεί η οργάνωση διαδηλώσεων εκτός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, έπειτα από την επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου.

Η αιγυπτιακή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 200 ατόμων κατά τη διάλυση των συγκεντρώσεων στο Κάιρο, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Update 10:58
Η αιγυπτιακή αστυνομία άρχισε σήμερα το πρωί τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του αποπεμφθέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου, σε μία επιχείρηση που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20 διαδηλωτών και 2 μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων στις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα, όπου είχαν οχυρωθεί εδώ και περισσότερο από έναν μήνα οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι ζητώντας την επιστροφή του στην προεδρία.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέτρησε 17 πτώματα συγκεντρωμένα στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ορισμένα από τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την πλευρά της κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και 2.000 τραυματίες . Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από σφαίρες, ότι οι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και ότι όπλα βρέθηκαν συγκεντρωμένα στις υπό κατάληψιν πλατείες

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίοσης ότι η πλατεία Νάχντα βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι συγκεντρωμένοι αιφνιδιάστηκαν από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, αφού οι αιγπυπτιακές αρχές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα διεξαχθεί μία επιχείρηση "κατά στάδια" κατά την οποία οι περισσότερο ειρηνικοί διαδηλωτές θα πεισθούν να εγκαταλείψουν τις πλατείες, πριν από την επίθεση εναντίον των πλέον σκληροπυρηνικών.

Η κυβέρνηση και ο αιγυπτιακός Τύπος κατηγορούσαν τους υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι ότι είναι τρομοκράτες που έχουν συγκεντρώσει όπλα στις δύο υπό κατάληψιν πλατείες και ότι χρησιμοποιούν γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα επέμενε ότι οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές.

Σήμερα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε "τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή".

14/8/2013 08:11
Συγκεχυμένες είναι, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έκανε λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και κάλεσε «τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή».

"Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή", δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στο Twitter.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέτρησε 17 πτώματα σε νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί επί της πλατείας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, την οποία οι υποστηρικτές του Μόρσι έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από σφαίρες, όταν οι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δέιχνουν εκσκαφείς να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από τις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα.
Keywords
αιγυπτος, χωρα, al jazeera, διαδηλωσεις, συλληψεις, ιαεα, update, οηε, μουμπαρακ, twitter, λύση, ουίλιαμ, στρατος, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δακρυγονα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, καιρος, τελος του κοσμου, κοινωνια, αστυνομια, βημα, γνωση, εθνικη, εικονες, ιραν, ισραηλ, λονδινο, οηε, ονοματα, σουηδια, τηλεοραση, ωρα, αιμα, ασουαν, βρισκεται, βροχη, γεγονοτα, γινει, γραφεια, δευτερο, δημοσιο, δηλωση, διωρυγα του σουεζ, διωρυγα, δικτυο, εγινε, εκκλησια, επτα, ερντογαν, εσωτερικων, ευθυνη, ζωη, εικοσι, υπηρχαν, καταρ, κυβερνηση, κυρια, κομμα, κρατικο, κτιριο, λύση, λογο, μοχαμεντ, οχηματα, παιδια, πρωι, σισι, συλληψη, σιωπη, τυπος, τουρκια, υπουργειο υγειας, τρενα, υπουργειο εξωτερικων, φαταχ, χερι, ωρες, al jazeera, ανηκει, εννεα, επεισοδια, εθνικο, ιδιαιτερα, υπουργειο, νεκροι, νοσοκομειο, ουίλιαμ, πηγες, πληροφοριες, ποδια, υγειας
Τυχαία Θέματα