Αυστρία: Το Οικονομικό Επιμελητήριο αντίθετο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

20:29 30/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Σαφέστατα εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας τάχθηκε σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο πρόεδρος του θεωρούμενου ως ενός πανίσχυρου θεσμού στη χώρα, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, ο Κρίστοφ Λάιτλ, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της οικονομίας ως εργαλείο της πολιτικής» και προειδοποιώντας ότι οι εξαγωγές της Αυστρίας στη Ρωσία κινδυνεύουν να μειωθούν φέτος κατά το ένα πέμπτο, ενώ αρνητικές συνέπειες θα υπάρξουν και για τον τουρισμό από τη Ρωσία.

Όπως
τόνισε ο κ. Λάιτλ σε συνέντευξή στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο ίδιος δείχνει κατανόηση για τη στάση των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς κανείς δεν εγκρίνει την τακτική του Ρώσου προέδρου, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει νηφαλιότητα και η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι ο διάλογος.

Οι αυστριακές εξαγωγές στη Ρωσία ανήλθαν το 2013 σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και οι εισαγωγές σε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014 σημειώθηκε μείωση τόσο των εξαγωγών όσο και των εισαγωγών, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Αυστρίας στη Ρωσία μειώθηκαν από τα 335 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2013, σε 237 εκατομμύρια ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα φέτος, ενώ οι εισαγωγές παρουσίασαν μείωση από τα 367 εκατομμύρια ευρώ σε 180 εκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα