Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 14 αστυνομικούς και στρατιώτες

19:31 28/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεκατέσσερις Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο το τελευταίο 24άωρο σε μία σειρά ανταρτικών επιθέσεων στα βόρεια και τα νότια της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αφγανικές αρχές.

Η πλέον αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Κανταχάρ, ιστορικό προπύργιο των Ταλιμπάν, όπου επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν από το χέρι δύο συναδέλφων τους που είχαν ενταχθεί ξανά στο σώμα αφού είχαν αποσκιρτήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης Τζαουάντ Φάισαλ.

Οι δύο δράστες, που διέφυγαν μετά την πράξη τους, «είχαν ζητήσει να περάσουν τη νύκτα σε έναν
αστυνομικό σταθμό, όμως μετά το δείπνο πήραν τα όπλα των αστυνομικών και άνοιξαν πυρ εναντίον τους», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης, που κατ’ αυτούς έφεραν εις πέρας «στελέχη της που είχαν διεισδύσει» στις γραμμές του εχθρού.
Δύο Αφγανοί στρατιώτες, εξάλλου, έχασαν τη ζωή τους στο Κανταχάρ από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην άκρη ενός δρόμου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης.

Επιπλέον, στις βόρειες περιοχές που εν γένει θεωρούνται πιο σταθεροποιημένες, πέντε Αφγανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια μάχης με ντόπιους και ξένους αντάρτες, οι οποίοι οπλισμένοι με βαριά όπλα επιτέθηκαν εναντίον κοινότητας στην επαρχία Μπανταχσάν, αναφέρει το υπουργείο, του οποίου ο απολογισμός δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί και από ανεξάρτητες πηγές.

Έξι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στην κωμόπολη Μπαραμπάρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από τις αρχές του μήνα και στα πλαίσια της «εαρινής τους επίθεσης», οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους απ’ άκρου εις άκρον του Αφγανιστάν, με κύριο στόχο τους τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας και την πολυεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα