Wall Street: Ανοδικά έκλεισε η συνεδρίαση

00:45 9/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε θετικό έδαφος έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στα ενθαρρυντικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την αμερικανική και την κινεζική οικονομία.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τριών ετών βυθίστηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλύτερη απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 38,5 δισ. δολάρια, έναντι ελλείμματος 46
δισ. δολαρίων που ανέμεναν, κατά μέσο όρο, οι οικονομολόγοι.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για το κινεζικό εμπόριο, τα οποία ενισχύουν την αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πρόσφατη επιβράδυνση.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των HP, United Health και Intel ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Βoeing και Bank of America.
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,35% τερματίζοντας στις 13.993 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 τερμάτισε με κέρδη 0,56% στις 1.518 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 3.194 μονάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα