K. Παπανικολάου: Δεν θα υποτιμήσουμε την Μπεσίκτας

16:36 26/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πεποίθηση πως «ο Ολυμπιακός των τελευταίων αγώνων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» στην προσπάθεια για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, εξέφρασε ο Κώστας Παπανικολάου, με δηλώσεις του στην «ΕΡΑΣΠΟΡ». Ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη απέναντι στην Μπεσίκτας, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναφέρθηκε επίσης
στους δύο κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν, με Μπαρτσελόνα και Σιένα, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ντορόν Πέρκινς.
Ενόψει της 9ης αγωνιστικής της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας και το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε: «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο σοβαρά, γιατί είναι μία ομάδα που όντως δεν έχει καταφέρει κάποια νίκη ακόμη στο Top-16, αλλά για να βρίσκεται εδώ, κάτι έχει δείξει στον προηγούμενο γύρο. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης και όλες προσπαθούν γι' αυτό. Κερδίζοντάς μας θα δείξουν ότι κάτι καλό θα έχουν καταφέρει φέτος. Πρέπει να είμαστε δύο φορές συγκεντρωμένοι, κατ΄αρχήν είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Είναι ένα παιχνίδι για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη, οπότε μόνο συγκέντρωση είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα και να παίξει καθαρά το παιχνίδι της και μόνο».
Η πρόκριση στα πλέι οφ είναι αποκλειστικά και μόνο στο «χέρι» του Ολυμπιακού; «Αν θέλεις να λέγεσαι ομάδα που κυνηγάει στόχους θα πρέπει να κοιτάς πώς θα παίξεις εσύ το καλύτερο παιχνίδι στο παρκέ και όχι να κοιτάς πίσω σου ή μπροστά σου. Αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι τις δυο τελευταίες εβδομάδες, το δεύτερο ημίχρονο δηλαδή της Κίμκι και το παιχνίδι με την Κάχα για 37 λεπτά, νομίζω δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, ούτε χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω για να προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην επόμενη φάση».
Για τα δύο ματς που ακολουθούν, με Μπαρτσελόνα και Σιένα, ο Παπανικολάου εξήγησε: «Είναι δύο σημαντικά παιχνίδια, όμως αυτό που προέχει είναι το ματς με την Μπεσίκτας και εκεί θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μπει στην τελευταία στροφή αυτού του γύρου και όλα είναι πλέον σε μια γραμμή. Εδώ τώρα θα φανεί ποιες ομάδες πρέπει και αξίζουν να περάσουν στην επόμενη φάση».

Στο τέλος, ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στον αγώνα με την Μπεσίκτας ο Ντορόν Πέρκινς: «Είναι απόφαση των προπονητών αυτό. Έχει έρθει ορεξάτος και με διάθεση να βοηθήσει την ομάδα και σε όποιο τομέα χρειάζεται η ομάδα και αυτό είναι θετικό για όλους μας, να ξέρουμε ότι έχουμε ένα συμπαίκτη που προτίθεται να κάνει αυτό που θέλει η ομάδα και όχι για να κάνει αυτό που θέλει ο ίδιος. Έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό το λόγο που βρίσκεται εδώ και τι ουσιαστικά του ζητούν να κάνει. Και φαίνεται να είναι έξυπνος και να έχει γνώση στο κομμάτι αυτό».
Keywords
Τυχαία Θέματα