Iταλία: Η ιαπωνική Bridgestone, κλείνει το εργοστάσιό της στο Μπάρι

23:24 5/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Η βιομηχανία ελαστικών Bridgestone έκανε γνωστό, με επίσημη ανακοίνωση της, ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία της παραγωγικής της μονάδας που βρίσκεται έξω από το Μπάρι της Νότιας Ιταλίας και η οποία απασχολεί 950 εργάτες.

Στο ανακοινωθέν της, η γιαπωνέζικη βιομηχανία ελαστικών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «από το 2011 μέχρι το 2012, η ζήτηση σε ελαστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα μειώθηκε κατά 13% και η επιστροφή στα επίπεδα προ του 2011, προβλέπεται
μόνον από το 2020 και έπειτα».

Σε συνάντηση του πραγματοποιήθηκε σήμερα στην τοπική έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, στο Μπάρι, οι μάνατζερ της εταιρείας προσήλθαν με καλυμμένο το πρόσωπο, διότι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, «δεν ήθελαν να τους αναγνωρίσουν οι εργάτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία».

Ο δήμαρχος του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο, από τη μεριά του, δήλωσε ότι «σε περίπτωση που το συνδικάτο αποφασίσει να υιοθετήσει πιο ισχυρές μορφές διαμαρτυρίας- όπως την κατάληψη της παραγωγικής μονάδας- η πόλη και ο ίδιος ο δήμαρχος θα συμπαραταχθούν με τους εργάτες και θα καταλάβουν τη βιομηχανία».

Ο δε περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, έκανε γνωστό ότι «η εργοδοσία, πριν από την επίσημη αυτή ανακοίνωση, δεν θέλησε να γνωστοποιήσει, με κανέναν τρόπο, τις προθέσεις της στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες δύσκολες περιπτώσεις».

«Η στάση αυτή επιδεικνύει μια απαράδεκτη βία και αλαζονεία» πρόσθεσε ο κ. Βέντολα.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Bridgestone Ευρώπης πρόκειται να έχει συνάντηση με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Μόντι, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα συνδικάτα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλη η Κάτω Ιταλία μαστίζεται από χρόνια ανεργία, η οποία σε ό,τι αφορά τους νέους μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών αγγίζει το 50%.
Keywords
Αναζητήσεις
bridgestone παπουτσια
Τυχαία Θέματα