IFFHS: Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο για το 2012

17:51 9/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Κορυφαίο προπονητή για το 2012, με 101 βαθμούς, ανέδειξε τον Ζοζέ Μουρίνιο η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της IFFHS, δεύτερος με ελάχιστη διαφορά (99 βαθμοί) ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τρίτος ο Ντιέγκο-Πάμπλο Σιμεόνε, που πανηγύρισε την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης (97 βαθμοί), και τέταρτος ο Πεπ
Γκουαρντιόλα (82).

Είναι η τέταρτη φορά που ο Μουρίνιο κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς είχαν προηγηθεί οι διακρίσεις το 2004, 2005 και 2010. Ο Πορτογάλος οδήγησε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση της πριμέρα ντιβιζιόν και του ισπανικού Σούπερ Καπ, δημιουργώντας ρεκόρ σε βαθμούς και γκολ.
Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Βραζιλιάνος Άντενορ Λεονάρντο Μπάκι (Κορίνθιανς, 61), ο Γερμανός Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν Μονάχου, 40), ο Σκοτσέζος Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 27), ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ (Μπορούσια Ντόρτμουντ, 15), ο Αργεντινός Μαρσέλο Αλμπέρτο Μπιέλσα (Αθλέτικ Μπιλμπάο, 12) και ο Ιταλός Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μάντσεστερ Σίτι, 11).

Παρόλα αυτά, σχεδόν τα 2/3 των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύουν ότι ο τεχνικός της «βασίλισσας», Ζοζέ Μουρίνιο, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του συλλόγου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η «Marca». Η ισπανική εφημερίδα γράφει ότι, από τα 704 μέλη που ρωτήθηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πριν από από το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ ή μέσω τηλεφώνου αν οι ενέργειες και οι δηλώσεις του Πορτογάλου είναι βλαπτικές, το 61.6% απάντησε «ναι» και το 33.1% «όχι».
Επίσης, τα μέλη βαθμολόγησαν την απόδοση του Πορτογάλου από το 2010, όταν ανέλαβε τα «ηνία» των «μερένγκες» με 6.68 (με άριστα το 10), την ώρα που σε παρόμοια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 είχε πάρει 8.82. Παρ' όλα αυτά, το 54.4% των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύει ότι ο Μουρίνιο πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ το 41.8% είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να αποχωρήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα