IAAF: Οι αποκαλύψεις για το ντόπινγκ δίνουν μεγαλύτερη αξιοπιστία

18:56 15/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Για το θόρυβο που έχει προκληθεί στο άθλημα από τις αποκαλύψεις για χρήση αναβολικών ουσιών από γνωστούς σπρίντερ, που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο στίβο, στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IAAF) προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι τέτοιες αποκαλύψεις «ενισχύουν την αξιοπιστία του αθλήματος και την πολιτική ενάντια στο ντόπινγκ».

«Η αξιοπιστία του προγράμματος αντιντόπινγκ όσο και συνολικά του αθλήματος του στίβου ενισχύεται, αντί να μειώνεται, κάθε φορά που είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε μια νέα
περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF, Νικ Ντέιβις.

Ο στίβος αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ των τελευταίων χρόνων της ιστορίας του, μετά την είδηση ότι ο Αμερικανός Τάισον Γκέι, αλλά και πέντε ακόμη Τζαμαϊκανοί, μεταξύ των οποίων ο Ασάφα Πάουελ και η Σερόν Σίμπσον, διαπιστώθηκε ότι υπέπεσαν σε παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του ερχόμενου μήνα στη Μόσχα (10-18/8), όπου αναμενόταν η μεγάλη «μονομαχία» του Γιουσέιν Μπολτ με τον Τάισον Γκέι, των δύο πιο γρήγορων ανθρώπων στον πλανήτη, αλλά ήδη η συμμετοχή του δεύτερου αποκλείστηκε.

Ο Ντέιβις πρόσθεσε από την πλευρά του ότι η IAAF έχει ηθική υποχρέωση να λαμβάνει μέτρα κατά του ντόπινγκ. «Εχουμε την απόλυτη στήριξη όλων των αθλητών μας, των προπονητών και των παραγόντων, οι οποίοι πιστεύουν σε ένα καθαρό αθλητισμό».

Αντίθετη γνώμη με τον Ντέιβις, πάντως, έχει ο Γερμανός Φριτς Σέργκελ, εμπειρογνώμονας του ντόπινγκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει αμαυρώσει το άθλημα. «Ο στίβος και η ποδηλασία δεν έχουν αξιοπιστία. Για μένα, ειδικά τα αγωνίσματα δρόμου είναι ύποπτα. Κορυφαίες επιδόσεις, όπως αυτές που βλέπουμε στους αγώνες, θεωρώ απίθανο ότι μπορούν να επιτευχθούν χωρίς ντόπινγκ».
Keywords
Τυχαία Θέματα