FIBA: Ιταλία και Γερμανία δεν θα διεκδικήσουν wild card

18:20 28/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Το παράδειγμα της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ (FIP) ακολούθησε σήμερα και η γερμανική (DBB), γνωστοποιώντας πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων καρτών ελευθέρας συμμετοχής (wild cards) που θα «μοιράσει» η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της Ισπανίας, στα τέλη Αυγούστου.

Οι Γερμανοί δεν έκρυψαν τους λόγους που αποσύρονται εκφράζοντας –όπως είχαν κάνει και οι Ιταλοί- τη δυσαρέσκειά τους με τους οικονομικούς όρους (καταβολή μίνιμουμ 500.000 ευρώ) που
έθεσε η FIBA, ανάμεσα σε άλλα προαπαιτούμενα. «Εμείς δεν θα δώσουμε καμία προσφορά και αποσυρόμαστε από τη διαδικασία», τονίζει η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδίας αναφέρει: «Η DBB αποσύρει την αίτησή της για "wild card" στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών 2014 στην Ισπανία (30 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου). Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έλαβε το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας γνώση σχετικά με τους οικονομικούς όρους και τη φύση της διαδικασίας προμηθειών και μετά από σύντομες συνομιλίες αποφάσισε να αποσυρθεί».

Εν συνεχεία η ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της, Ίνγκο Βάις: «Η διαδικασία που μόλις τώρα μας έγινε γνωστή δεν είναι αποδεκτή για τη DBB. Δεν θα δώσουμε καμία προσφορά και αποσυρόμαστε από τη διαδικασία. Αυτό που ισχύει τώρα για εμάς είναι πως ο μεγαλύτερος αθλητικός στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και εκεί στρέφουμε το ενδιαφέρον μας. Το πρώτο βήμα μας προς τα εκεί είναι ο προκριματικός γύρος αυτό το καλοκαίρι».

Τα «πάντσερ» ξεκινούν στις 10 Αυγούστου τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2015, στην Ουκρανία, αφού πρώτα μάθουν τους αντιπάλους τους μέσω της κλήρωσης, στις 3 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελόνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα