F1: Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο Μίκαελ Σουμάχερ

Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι καθώς έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο του Μεριμπέλ. Ο επτά φορές πρωταθλητής διακομίστηκε αρχικά στο τοπικό νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσαν το «Europe 1» και το ραδιόφωνο «RMC».

Ο 44άχρονος Γερμανός υπερπρωταθλητής βρίσκεται εκτός κινδύνου και σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι φάνηκε αρχικά. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το κράνος που φορούσε και που τον προστάτευσε από πολύ χειρότερες καταστάσεις, όπως διαπιστώθηκε στην ιατρική μονάδα του Γκρενόμπλ, που
είναι καλύτερα εξοπλισμένη και μετακινήθηκε για περεταίρω αναλυτικές εξετάσεις.

Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του, αλλά επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε ένα ιδιωτικό ταξίδι για σκι και πως τη στιγμή της πτώσης χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο, ενώ πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν θα πω εγώ πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έχει τα γενέθλιά του σε πέντε ημέρες (3/1), είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, με ρεκόρ 91 νίκες. Κέρδισε τους τίτλους του με την Μπενετόν και τη Φεράρι. Αποχώρησε οριστικά από τις πίστες την περασμένη χρονιά κι ενώ αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τη Μερσέντες, όταν επέτστρεψε στη δράση μετά την πρώτη αποχώρησή του το 2006. Ζει μόνιμα στην Ελβετία με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα