F1 (Γκραν Πρι Μαλαισίας): Ζήτησε συγγνώμη από τον Γουέμπερ ο Φέτελ

17:21 24/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Συγγνώμη ζήτησε τελικά ο νικητής του γκραν πριν της Μαλαισίας, Σεμπάστιαν Φέτελ, από τον «ομόσταυλό» του και δεύτερο σήμερα, Μαρκ Γουέμπερ, για την πρωτοβουλία του να τον προσπεράσει δέκα γύρους πριν το φίνις, παρακούοντας τις εντολές της Red Bull.

«Στο τέλος του αγώνα ένιωθα ότι είχα πολύ καλό ρυθμό και με την καινούρια μέση γόμα της Pirelli ήμουν πιο γρήγορος και ήμουν κοντά στη μάχη. Όμως έκανα ένα τεράστιο
λάθος σήμερα. Θα έπρεπε να μείνουμε στις θέσεις που ήμασταν. Δεν αγνόησα καμία εντολή, αλλά τα έκανα θάλασσα. Πήρα την πρωτιά από τον Μαρκ και τώρα μπορώ να δω πόσο αναστατωμένος είναι, αλλά εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και να ζητήσω συγγνώμη. Ρίσκαρα με την κίνησή μου να τον προσπεράσω, θα έπρεπε να το σκεφτώ καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα, αλλά δεν το έκανα επίτηδες», δήλωσε ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Παρά τη συγγνώμη του, πάντως, η Red Bull αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Φέτελ σε μία προσπάθεια να τον νουθετήσει για το μέλλον. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο σύμβουλος της Red Bul και πρώην πιλότος, Χέλμουτ Μάρκο, με δηλώσεις του: «Είπαμε στους δύο πιλότους μας να μείνουν στις θέσεις τους γιατί ανησυχούσαμε για τα ελαστικά. Ήταν εντολή του Κρίστιαν Χόρνερ, όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θα πρέπει να μιλήσουμε μαζί του, γιατί η ομάδα πρέπει να έχει τον έλεγχο των πιλότων της. Δεν είμαστε σαν τη Mercedes, όπου υπάρχει ξεκάθαρα ο νούμερο ένα και ο νούμερο δύο πιλότος. Αντιμετωπίζουμε τους πιλότους μας το ίδιο».

Αν και η Red Bull εκπροσωπήθηκε από τον πρώτο και το δεύτερο στο πόντιουμ στο γκραν πρι της Μαλαισίας, το αφεντικό της Κρίστιαν Χόρνερ, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, μετά την απόφαση του νικητή, Σεμπάστιαν Φέτελ να παρακούσει τις εντολές και να προσπεράσει τον «ομόσταυλό» του, Μαρκ Γουέμπερ, δέκα γύρους πριν την καρό σημαία.

«Τους αφήσαμε να τρέξουν μέχρι το τελευταίο πιτ-στοπ. Στη συνέχεια τα συμφέροντα των πιλότων μπήκαν πάνω από την ομάδα και αυτό ήταν κάτι που μας έφερε σε μία άβολη κατάσταση. Οι οδηγίες μας ήταν σαφείς, αλλά οι οδηγοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Σεμπάστιαν ήθελε να νικήσει. Κάθε πιλότος έχει στο μυαλό του μόνο τους 25 βαθμούς, ενώ η ομάδα σκέφτεται τους 43. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, γιατί κάθε πιλότος είναι μέλος της ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα έχει τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του επιθυμίες. Ο Σεμπάστιαν και ο Μαρκ είναι καλοί πιλότοι και είναι δύσκολο για μια ομάδα όταν έχει δύο τόσο ανταγωνιστικούς πιλότους σαν κι αυτούς. Κινδυνέψαμε να χάσουμε και τους 43 βαθμούς και πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως υπάρχουν δύο σκέλη σε ένα πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, αυτό των οδηγών κι αυτό των κατασκευαστών. Πάντως τελικά σαν ομάδα πήραμε 43 βαθμούς και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο,» δήλωσε ο Χόρνερ. Γουέμπερ: Ο Σεμπάστιαν χαίρει προστασίας
Ο Μαρκ Γουέμπερ δεν συγχώρεσε τον νικητή του γκραν πρι της Μαλαισίας, Σεμπάστιαν Φέτελ και «ομόσταυλό» του, για την προσπέραση του τελευταίου 10 γύρους πριν το φίνις κι ενώ προηγείτο ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull. Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη ηλεκτρισμένη από την απονομή, με τον πρώτο και το δεύτερο του 2ου αγώνα της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα να αποφεύγουν ακόμη και να κοιταχτούν στα μάτια.

«Ο Σεμπάστιαν χαίρει προστασίας,» δήλωσε στη συνέχεια ο Γουέμπερ εξηγώντας: «Ο Σεμπάστιαν πήρε την δική του απόφαση. Είχαμε πει με την ομάδα πριν από τον αγώνα να φέρουμε χωρίς βλάβη τα δύο μονοθέσια με το τέλος του αγώνα. Σε κάποιο σημείο, όταν προηγούμουν, η ομάδα μου είπε πως ο αγώνας έχει τελειώσει. Όμως, όπως πάντα ο Σεμπάστιαν χαίρει προστασίας.»

Ο Φέτελ που είχε ξεκινήσει από την "pole position" έχασε την πρωτιά από τον Γουέμπερ κατά την πρώτη στάση στα πιτς και παρέμενε πίσω από τον Αυστραλό μέχρι και τον 10ο γύρο. Τότε, κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του με επικίνδυνη προσπέραση. Το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, ενημέρωσε άμεσα τον Φέτελ μέσω της ενδοεπικοινωνίας:

«Αυτό είναι ανόητο Σεμπ!» Τι είχε προηγηθεί; Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, είπε επανειλημμένως μέσω της ενδοεπικοινωνίας στην ομάδα του κατά τη διάρκεια του αγώνα πως ο Γουέμπερ είναι αργός, ζητούσε άδεια για να τον προσπεράσει χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό το αίτημά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα