Eβ. Λίνεν στο Reuters: Τα πάντα για να σωθεί η ΑΕΚ

Συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν με τίτλο «ο πραγματιστής Λίνεν στοχεύει να σώσει την ΑΕΚ» φιλοξενεί σήμερα το πρακτορείο «Reuters». Αρχικά ο συντάκτης του τηλεγραφήματος κάνει αναφορά στα οικονομικά προβλήματα της Ένωσης, η οποία «παλεύει για τη ζωή της στη Σούπερ Λίγκα» με ένα ρόστερ από «την ομάδα νέων και άγνωστους Έλληνες παίκτες». Ακολούθως επισημαίνεται ότι, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του «Δικεφάλου» από τον Γερμανό προπονητή, η ομάδα έκανε δύο νίκες που της επέτρεψαν να ξεφύγει για λίγο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά υπογραμμίζεται πως
η ήττα 1-0 της Δευτέρας από τον Πανθρακικό την «έριξαν» εκ νέου στην «ουρά». Παρά το γεγονός αυτό, ο Λίνεν προσπαθεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στην αποφυγή του υποβιβασμού, για πρώτη φορά στην ιστορία της, παρότι εργάζεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οικονομικές και όχι μόνο.
«Έχουμε σχεδόν καταστρέψει τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο προπονητικό γήπεδο, αλλά απομένουν τέσσερις εβδομάδες έως ότου ο άλλος είναι απόλυτα έτοιμος, επομένως προς το παρόν έχουμε... κολλήσει σ' αυτόν τον λασπωμένο» τόνισε ο Λίνεν στη συνέντευξή του, αναφερόμενος στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, και συνέχισε: «Είναι δύσκολο να κάνουμε μία πραγματικά ποιοτική προπόνηση με αυτή την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά εύχομαι να ήταν το μοναδικό. Περισσότερο αφορά τους παίκτες. Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν πραγματικά χαμηλές αποδοχές και καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, όπως και οι υπάλληλοι του συλλόγου, που έχουν επίσης χαμηλές αποδοχές. Όμως, αυτό που μου δίνει μεγάλη δύναμη κι ελπίδα είναι ότι, παρά την κατάσταση αυτή, όλοι είναι πρόθυμοι να έρθουν και να κάνουν τη δουλειά τους στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τον οποίο αγαπώ τον σύλλογο».
Ακολούθως γίνεται αναφορά στο ρόστερ της ΑΕΚ, με τους 25 Έλληνες και τους μόλις 5 ξένους, ο μέσος όρος ηλικίας του οποίου είναι τα 22,5 έτη, με τον Λίνεν να αποκαλύπτει ότι οι πιο νεαροί ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να παρέχουν στους εαυτούς τους τα απαραίτητα ως προς τη σωστή διατροφή, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση από τις προπονήσεις και τους αγώνες. «Αυτό έχει έναν αντίκτυπο στην καθημερινή δουλειά μας, όχι για ψυχολογικούς, αλλά για πρακτικούς λόγους και προσπαθούμε να το λύσουμε με το να τους βοηθήσουμε περισσότερο» επισήμανε ο Γερμανός, ο οποίος παραμένει αισιόδοξος, παρότι ανέλαβε την ομάδα στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της:
«Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Ήξερα για την οικονομική κατάσταση της ομάδας και τη θέση της στη βαθμολογία και πραγματικά το βλέπω ως μία ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε ο σύλλογος και η ευκαιρία να τον οδηγήσω ξανά στη θέση που του αξίζει. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η ομάδα θα βελτιωθεί και πως θα μπουν κάποια χρήματα στο σύλλογο μέσω νέων επενδυτών. Εάν όχι, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως, εγώ βλέπω τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτό το πρότζεκτ, καθώς σίγουρα δεν είναι δυνατό να επιδεινωθούν τα πράγματα».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ιστορία και τους τίτλους της ΑΕΚ, καθώς και στο γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της, ενώ τονίζεται πως ο Λίνεν προσπαθεί να βοηθήσει το τωρινό ρόστερ να αντιμετωπίσει το βάρος των προσδοκιών και να αποφύγει τον υποβιβασμό. «Η βασική πρόκληση είναι να αντιμετωπίσεις την απειρία και την απειθαρχία» εξήγησε ο Λίνεν και συνέχισε: «Για μένα δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο η ηλικία, όσο ο χαρακτήρας. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι σημασία έχει η ομαδική δουλειά και πρέπει να κάνουν το καλύτερο που μπορούν ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά εντός κι εκτός των αποδυτηρίων. Προσπαθούμε να ενώσουμε περισσότερο την ομάδα και δουλεύουμε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση πάνω σ' αυτό».
Στο τέλος του κειμένου, ο συντάκτης τονίζει ότι «ο Λίνεν είναι πάνω απ' όλα ένας ρεαλιστής» και υπογραμμίζει πως, παρά τα όποια ενθαρρυντικά τελευταία αποτελέσματα, «... τον σύλλογο περιμένει ένας μακρύς και δύσκολος χειμώνας και ο στόχος είναι απλά η επιβίωση». «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα πρέπει καν να σκεφτόμαστε κάτι περισσότερο από το να μείνουμε στην κατηγορία» επισήμανε ο Λίνεν, για να καταλήξει: «Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε, τόσο οικονομικά όσο και εντός γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστούμε 35 βαθμούς και αυτός παραμένει ένας μεγάλος στόχος. Πρέπει να τον κυνηγήσουμε και δεν θα σκεφτούμε κάτι άλλο, καθώς αυτό απλά βλάπτει την ψυχολογία. Μόλις νομίζεις ότι είσαι εκεί, σε ξαναρίχνουν κάτω».

Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα