EURO 2012 (Γ΄ όμιλος, 2η ημέρα): Ισπανία-Ιρλανδία 4-0

23:51 14/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Επίδειξη δύναμης έκανε η εθνική Ισπανίας απόψε στο Γκντανσκ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EURO 2012. Η κάτοχος του τίτλου συνέτριψε 4-0 την Ιρλανδία και ανέβηκε στην κορυφή του Γ΄ ομίλου, με τον Φερνάντο Τόρες να πετυχαίνει δύο γκολ (4΄,70΄) και τους Σίλβα (49΄), Φάμπρεγας (83΄) από ένα. Οι "φούριας ρόχας" φρόντισαν να δείξουν από την αρχή του παιχνιδιού ποιος είναι το αφεντικό.
Στο 4΄ ο Φερνάντο Τόρες κέρδισε το "ριμπάουντ" μετά τη μονομαχία Νταφ-Σίλβα και από κοντά άνοιξε το σκορ. Με καταιγιστικό ρυθμό, οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης "βομβάρδισαν" την περιοχή του Σέι Γκίβεν, όμως οι Ιρλανδοί κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση μπήκαν οι Ισπανοί στο β΄ ημίχρονο και ακριβώς στο αντίστοιχο λεπτό με το α΄ (49΄) διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Γκίβεν απέκρουσε το σουτ του Ινιέστα, η μπάλα έφτασε στον Νταβίντ Σίλβα ο οποίος "χόρεψε" την άμυνα των Ιρλανδών και έγραψε με πλασέ το 2-0.
Στο 70΄ ο Σίλβα ανέλαβε ρόλο δημιουργού και έβγαλε τον Τόρες μόνο του με τον Γκίβεν. Ο επιθετικός της Τσέλσι πλάσαρε υποδειγματικά και πέτυχε το 30ο του γκολ με την εθνική Ισπανίας, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Ιέρο που έχει 29 και υπολείπεται πλέον μόνο του Ραούλ (44) και τον Νταβίντ Βίγια (51). Λίγο αργότερα ο Τόρες έδωσε τη θέση του στον Σεσκ Φάμπρεγας ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με θαυμάσιο διαγώνιο σουτ στο 83΄, πάλι από πάσα του Σίλβα. Πλέον οι Ισπανοί χρειάζονται έναν βαθμό εναντίον της Κροατίας για να προκριθούν στους "8", ενώ η Ιρλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που αποχαιρετά τη διοργάνωση. Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Τσάμπι Αλόνσο, Χάβι Μαρτίνεθ - Γουϊλαν, Κιν, Σεντ Λέτζερ
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (65΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα (80΄ Σάντι Καθόρλα), Τσάβι, Νταβίντ Σίλβα, Τόρες (74΄ Φάμπρεγας)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο΄Σέι, Σεντ Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, ΜακΓκίντι, Γουϊλαν (80΄ Γκριν), Αντριους, Νταφ (76΄ ΜακΚλίν), Κιν, Κοξ (46΄ Γουόλτερς)
Keywords
Τυχαία Θέματα