DFB: Το Μουντιάλ στο Κατάρ είναι ένα βάρος για το ποδόσφαιρο

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, άρχισε σήμερα μια επίθεση κατά του Κατάρ, το οποίο έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αποκαλώντας το «βάρος για το ποδόσφαιρο», κυρίως λόγω της πιθανής αλλαγής στις ημερομηνίες διεξαγωγής του από το παραδοσιακό τουρνουά του καλοκαιριού σε μια χειμερινή διοργάνωση.

Ο Νίρσμπαχ, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος της DFB μέχρι το 2016, είπε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες
και θα ζητήσει από τη FIFA να εξετάσει τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στη χώρα, μετά από τις καταγγελίες των θανάτων εργαζομένων στα εργοτάξια.

«Είναι ένα βάρος για το σύνολο του ποδοσφαίρου» τόνισε ο Νίρσμπαχ στη γενική συνέλευση της γερμανικής ομοσπονδίας στη Νυρεμβέργη και πρόσθεσε: «Είναι μια πρόκληση σε διεθνές επίπεδο που δεν έχω βιώσει άλλη φορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία μου. Αν εγκριθεί μια νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Μουντιάλ για το χειμώνα, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι και η μόνη εναλλακτική λύση, τότε οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο».

Και κατέληξε: «Η FIFA πρέπει να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα μέχρι το τέλος του 2014, αρχές του 2015».
Keywords
Τυχαία Θέματα