Champions League: H Μπάγερν Μ. συνέτριψε την Μπαρτσελόνα με 4-0

12:29 24/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Μπάγερν Μονάχου αποκαθήλωσε τη Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η "Μπάρτσα" θα χρειαστεί ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη Τετάρτη στο "Καμπ Νου".
Ισως είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που σε ολόκληρο το 90λεπτο η στατιστική γράφει μόνο τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς.

Κι αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄! Εξαφανισμένοι οι
Ισπανοί χαφ, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί ο Μέσι. Κάπως έτσι η "Μπάρτσα" διατηρούσε την κατοχή σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ ο Γιουπ Χάινκες διέλυσε κάθε επιθετικό σχέδιο των φιλοξενούμενων.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία (αλλά πιθανώς από θέση οφσάιντ) δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0. Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ (φράγμα) του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Γκόμεζ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ - Μπαρτρά, Σάντσες, Αλμπα, Ινιέστα (χάνει τη ρεβάνς)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83΄ Πιζάρο), Ριμπερί (89΄ Σακίρι), Γκόμεζ (71΄ Λουϊς Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (83΄ Βίγια)
Keywords
Τυχαία Θέματα