1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος του ενιαίου πλέον κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας με 74,04%

23:43 14/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 20.14

Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το Ιδρυτικό Συνέδριο του οποίου ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του ενιαίου πλέον κόμματος.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι 3430

Ψήφισαν 3412

Έγκυρα 3344
'
Ακυρα 68

Λευκά 688

Έλαβαν:

Αλέξης
Τσίπρας 2477 - 74,04%
Σίσσυ Βωβού 157 - 4,69%
Πάνος Ηλιόπουλος 22 - 0,6%

Μετά την ολοκλήρωση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία.

Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου.

Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο.

Με καθαρές αποφάσεις.

Κάναμε το ιστορικό βήμα.

Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία.

Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα."

Ενημέρωση 00.09

Με την εκλογή των 200 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις διαδικασίες συμμετέχουν τα εξής 6 ψηφοδέλτια. (εντός παρενθέσεως ο αριθμός των υποψηφίων).
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342)
Αριστερή Πλατφόρμα (293)
Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ (18)
Κομμουνιστική Τάση-Κομμουνιστική Πλατφόρμα (16)
Παρέμβαση για την Ενότητα (3)
Παρέμβαση των Μελών (2).

Πέραν του κ. Αλέξη Τσίπρα, υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσουν επίσης, η υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σίσσυ Βωβού και ο σύνεδρος Πάνος Ηλιόπουλος.
Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.
Χθες, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών. Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος,μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα