Ζωντανή εικόνα: Διαβάζουν την απόφαση του Eurogroup

Ενώ οι αγορές κρεμόντουσαν από την απόφαση του Eurogroup καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την ανακοίνωση του CNBC (για επίτευξη συμφωναίας) πήραν πάλι τα πάνω τους και το ευρώ άρχισε να ανεβαίνει, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και ότι η πρόταση για παράταση του μνημονίου δεν έγινε δεκτή.

Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται το μνημόνιο

όπως αναφέρει. Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε ξεκάθαρα το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους.

Λίγο πρίν το Bloomberg ισχυρίστηκε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε τα εξής: "Η Ελλάδα θέλει μία συμφωνία που προβλέπει την οικονομική σταθερότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα" ενώ ως επόμενο βήμα αταγράφεται η έλευση τεχνοκρατών εκ μέρους του Euroworking Group στην Αθήνα, οι οποίοι σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα μελετήσουν την πρόταση της Κυβέρνησης.

Αντικρουόμενες πληροφορίες

Αντίθετα όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο Eurogroup επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να παραμείνει σε πρόγραμμα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν έως το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Tags: eurogroupΓιάννης ΒαρουφάκηςΓιάνης Βαρουφάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα