Ζητούνται ειδικοί επιστήμονες και διοικητικοί στην ΤτΕ

Εργασία

Ειδικοί επιστήμονες και διοικητικοί στην ΤτΕ

Το αίτημα και το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις

Ειδικούς επιστήμονες αλλά και διοικητικό προσωπικό επιθυμεί να προσλάβει έως το καλοκαίρι η Τράπεζα της Ελλάδος, με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και της συνέντευξης.

Οι θέσεις που θα προκηρύξει η Τράπεζα αφορούν ειδικούς
επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά, στην Αναλογιστική, την Ελεγκτική και την Ασφαλιστική και άλλους τομείς της τραπεζικής

Το αίτημα αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο, όταν οριστικοποιηθεί η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και διευκρινιστούν τα τελικά κριτήρια επιλογής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκεται να καλυφθούν 120 κενές θέσεις υπαλλήλων που αποχώρησαν.

Ο νέος διαγωνισμός της ΤτΕ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.

Οσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος διαγωνισμός της Τράπεζας είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011 (προκήρυξη 1Ε/2010) και αφορούσε στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Εκτοτε από την Τράπεζα έχει αποχωρήσει το 20% του προσωπικού της, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί επιπρόσθετες αρμοδιότητες όπως η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών κ.λπ.

Το προσωπικό της απαριθμεί γύρω στα 2.000 άτομα, εκ των οποίων οι 1.200 είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. Στο τελευταίο «κύμα» αποχωρήσεων τον περασμένο Νοέμβριο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πολλά διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εξαιτίας των αλλαγών που έφερνε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και αφορούσαν σημαντική μείωση των αποδοχών διευθυντικών στελεχών στις τράπεζες.

Ο νέος διαγωνισμός
Οι θέσεις που θα προκηρύξει η Τράπεζα αφορούν ειδικούς επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά, την Αναλογιστική, την Ελεγκτική και την Ασφαλιστική και άλλους τομείς της τραπεζικής. Επίσης πρόκειται να προσληφθούν υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων και μεταφραστές-επιμελητές κειμένων κυρίως οικονομικού περιεχομένου.

Για να συμμετέχει κάποιος στην προκήρυξη των ειδικών επιστημόνων, θα πρέπει να διαθέτει τον βασικό τίτλο σπουδών, επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης (συνδυασμός μεταπτυχιακών σπουδών και εμπειρίας), άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και προϋπηρεσία κατά προτίμηση σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λπ.) ή σε εθνικές κεντρικές τράπεζες, ή σε ερευνητικά/πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.α.

Η επιλογή των επιτυχόντων ΕΕΠ θα γίνει με μόρια (βάσει προσόντων) και συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής επιλογής. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τους υποψηφίους και θα τους κατατάξει σε σειρά προτεραιότητας σε πίνακες κατάταξης με βάση τους τίτλους σπουδών τους (βασικούς και μεταπτυχιακούς), τη βαθμολογία των τίτλων αυτών, τη γνώση ξένων γλωσσών, την εμπειρία, τις επιστημονικές εργασίες και άλλες συναφείς δραστηριότητες των υποψηφίων, καθώς και το πόρισμα που αποκομίζει από τις ατομικές συνεντεύξεις, τις οποίες θα πραγματοποιεί με αυτούς.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις αγγελίες μέσω twitter; Κάντε μας follow στο λογαριασμό μας στο Twitter ΕΔΩ

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα