Ζητείται ενημέρωση ποιος θα με ενημερώσει; Ενημέρωση για την ΕΜΕ, του Γιάννη Κερασαρίδη

Tweet

Ζητείται ενημέρωση ποιος θα με ενημερώσει;

Άλιμος, 6/9/2013

Είναι γνωστό πως στις 20 Γενάρη 2013 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη καταστατική γενική συνέλευση της ΕΜΕ. Η γενική συνέλευση αυτή δεν παρήγαγε σημαντικό έργο, γιατί:

α) το μόνο που άλλαξε ήταν το εκλογικό σύστημα˙ δηλ., από το φασιστικής έμπνευσης εκλογικό σύστημα, πήγαμε επιτέλους, στην απλή αναλογική σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Όλες οι άλλες δομές που φιλοτεχνούν

μια ΕΜΕ αποικιακού τύπου με μητρόπολη την Αττική και αποικίες τα διάφορα Παραρτήματα παρέμειναν αναλλοίωτες, προς δόξαν της δημοκρατίας κλπ, κλπ.
β) σε κείνη τη γενική συνέλευση διατρανώθηκε η βούληση να μη χαθεί χρόνος και να κατατεθεί η τροποποίηση του καταστατικού άμεσα ώστε να προλάβουμε, οι όποιες επόμενες εκλογές, να γίνουν με το νέο εκλογικό σύστημα. Αυτή η απόφαση επισφραγίστηκε με την εκλογή και σύσταση επιτροπής που θα φρόντιζε ώστε να κατατεθεί το γρηγορότερο δυνατό.
γ) είναι βέβαιο πως μέχρι τα τέλη Ιούνη δεν είχε κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η τροποποίηση. Δηλ. πέρασαν πέντε (05) μήνες και το ΔΣ δεν είχε καταθέσει ακόμα την τροποποίηση (!!...). Μάλιστα, βρισκόμαστε ήδη στο Σεπτέμβρη και κάποιες φήμες επιμένουν πως ακόμα και σήμερα, οχτώ (8!) μήνες αργότερα, δεν έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Μιλάμε για φήμες, γιατί το νέο ΔΣ κρατά σαν... εθνικό μυστικό δύο πράγματα: το ποια μέρα θα συνέλθει σε συνεδρία και ποια θα είναι η ημερήσια διάταξη.
δ) εμάς, αυτή η κατάσταση, μας εμβάλει σε σκέψεις. Γιατί αποδεδειγμένα για πέντε ολόκληρους μήνες (Ιούνιος 2013) δεν κατατέθηκε η τροποποίηση στο Πρωτοδικείο; Το συζητήσαμε με συναδέλφους. Πολλοί απ’ αυτούς μας υπενθύμισαν πως οι μοιραίοι αυτοί άνθρωποι που διοικούν την ΕΜΕ τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια και την οδήγησαν σχεδόν στη χρεοκοπία, δεν βιάζονται: i. να βγουν στο φως της ημέρας οι παραλείψεις τους, γιατί τότε δεν θα τους ξεπλένουν ούτε οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ii. γιατί με το νέο εκλογικό σύστημα, τουλάχιστο μία θέση στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΜΕ, θα καταληφθεί από ανεπιθύμητο γι αυτούς πρόσωπο, και τότε…
ε) μερικοί, ευφάνταστοι, υποστήριξαν τη σατανική άποψη πως καθυστερούν σκόπιμα με σκοπό οι επόμενες εκλογές, το 2015!!!, να γίνουν με το παλιό εκλογικό σύστημα και με τη βοήθεια του… θεού να κερδίσουν ξανά την αποκλειστικότητα… Εμείς όμως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο

στ) επανερχόμενος στην παραπάνω παράγραφο (γ), πρέπει να υπενθυμίσω την ταπείνωση που μου επεφύλαξαν στο ΔΣ της ΕΜΕ (στην Νο 3, συνεδρίασή του), όταν, έχοντας υπ’ όψη:

i. τις διακηρύξεις πως οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοιχτές,
ii. την πραγματικότητα του προηγούμενου ΔΣ,
iii. πως ο χαρακτήρας των ανοιχτών συνεδριάσεων του ΔΣ κατοχυρώθηκε στη ΓΣ του 1986 και έκτοτε δεν ανατράπηκε από απόφαση άλλης ΓΣ,
iv. τη γραπτή μαρτυρία του νυν προέδρου (περιοδικό της ΕΜΕ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» τεύχ. 34, Μάρτης 1988),
v. τον ισχυρισμό του νυν προέδρου, στην τελευταία εκλογοαπολογιστική ΓΣ (3-3-2013), πως είναι υπερήφανος για τη διαφάνεια που πέτυχε στην ΕΜΕ, αφού, μεταξύ των άλλων, οι συνεδριάσεις του ΔΣ «είναι ανοιχτές»

επισκέφθηκα την ορισμένη ώρα την ΕΜΕ για να παρακολουθήσω τη 3η συνεδρίαση του ΔΣ. Συμπεριφορά αχαρακτήριστη από κάθε άποψη. Αυτή η συμπεριφορά ήταν ο καταλύτης για να αποφασίσω να συνυπογράψω με την Αγγελική Χρονοπούλου, αγωγή (όχι μήνυση) κατά του κύρους των τελευταίων αρχαιρεσιών, λόγω σοβαρότατων παραβιάσεων του εκλογικού νόμου. Το κείμενο της αγωγής θα βρείτε στο http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/08/3-3-2013-10-3-2013_31.html (μετά το τέλος του εισαγωγικού κειμένου που προηγείται)

με εκτίμηση
Γιάννης Κερασαρίδης

Tags: ΕΜΕΓιάννης Κερασαρίδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα