Υπόθεση Ζαχόπουλου: Η «34χρονη» καρφώνει το κομιστή και μιλάει για όλους και για όλα

Πολιτική

Της Κατερίνας Κατή

Το ζοφερό και δυσώδες παρασκήνιο, που εκτυλίχτηκε πριν από έξι χρόνια με πρωταγωνιστές προβεβλημένα πρόσωπα του δημοσίου βίου, γύρω από τη διακίνηση-εκμετάλλευση του περιβόητου ροζ DVD της πολιτογραφημένης πλέον ως «υπόθεση Ζαχόπουλου» , αναδείχθηκε χθες σε όλο του το… μεγαλείο κατά τη διάρκεια της απολογίας στο δικαστήριο της Εύης Τσέκου.

Η πρώην συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού και ερωτική σύντροφος του τότε παντοδύναμου γενικού γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου,

η οποία το 2007 μονοπώλησε το ενδιαφέρον των καναλιών ως η… 34χρονη που κατέγραψε τις περιπτύξεις της με τον προϊστάμενό της «για να τον εκβιάσει», ανέλαβε απολογούμενη το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, δήλωσε «μετανιωμένη για την ιστορία που κατέστρεψε», αλλά… έως εκεί.

Απολογία-ποταμός

Γιατί, όπως επανειλημμένα τόνισε ενώπιον των δικαστών αλλά και του ιδίου του Χρήστου Ζαχόπουλου, που πολλές φορές σήκωσε το χέρι από το ακροατήριο για να παρέμβει αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος, «εγώ σταμάτησα εγκαίρως κε είμαι η μόνη σ’ αυτή την ιστορία που παραδέχεται το λάθος της. Ο,τι όμως έγινε στη συνέχεια (σ.σ. η δημοσιοποίηση του DVD), έγινε ερήμην μου».

Η κατηγορούμενη (σε βαθμό πλημμελήματος, πλέον) που μοιράζεται το ειδώλιο με τον δικηγόρο Χρ. Νικολουτσόπουλο (οι συγκατηγορούμενοί τους – Θέμος Αναστασιάδης και Γ. Μακρυγιάννης – δεν παρίστανται και εκπροσωπούνται από συνηγόρους) στη μακροσκελή απολογία της μίλησε για όλους και για όλα.

Για τον «στημένο διαγωνισμό» (που τελικά πάγωσε), από τον οποίο η ίδια αποκλείστηκε παρά τις υποσχέσεις του Ζαχόπουλου, καθώς στη λίστα «που μου την έδειξε ο Κλαδάς» είχαν μπει πάνω πάνω «η ανιψιά του Βουλγαράκη», «μια αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας» και άλλα ρουσφέτια βουλευτών και κομματικών παραγόντων. «Το΄χουμε φτιάξει, έχουμε υψηλές πιέσεις» μου είχε πει ο Κλαδάς.

Για τη στήριξη του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλη, στο πρόσωπο του Ζαχόπουλου «που τον έκανε να νιώθει άτρωτος, στο απυρόβλητο. Άλλαζαν οι υπουργοί, αλλά αυτός παρέμενε. Είχε υπερεξουσίες, ήταν υπουργός πάνω από τον υπουργό»

Για την «ανησυχία Ζαχόπουλου όταν ανέλαβε το υπ. Πολιτισμού ο Λιάπης και προσπάθησε να βάλει μια τάξη. Τον ζόριζε ο έλεγχος των οικονομικών, η κακοδιαχείριση. Είχε εγκρίνει π.χ. 200.000 για το Λαογραφικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και σε φίλο του για το «Αθηνά» είχε δώσει 650.000 ευρώ. Επί τρία, δηλαδή, στα φιλαράκια του. Γι’ αυτό αισθανόταν ότι έτριζε η καρέκλα του κάτω από τα πόδια του».

Για την «εξωθεσμική συμπεριφορά Ζαχόπουλου, που είχε σχέσεις και με άλλες γυναίκες συμβασιούχους στις οποίες επίσης σκόρπιζε υποσχέσεις ότι θα τις τακτοποιήσει».

Τα βέλη όμως της Εύης Τσέκου στράφηκαν κυρίως εναντίον του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη που όπως κατηγορηματικά υποστήριξε, της υπέκλεψε το περιεχόμενο της «ροζ κασέτας», το μετέτρεψε σε DVD, το μόνταρε, και για ίδιον όφελος το παρέδωσε στο Μαξίμου.

«Και να φανταστείτε, όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στο γραφείο του, μου έλεγε και μου ξαναέλεγε: “Μην ανησυχείς ρε Εύη. Εδώ είμαστε μια χαρά, είσαι ασφαλής, δεν είμαστε σαν τον Μάκη που αν είχε κάτι τέτοιο θα κανιβάλιζε” . Κι έκανα το λάθος να τον ακολουθήσω σε ανά στούντιο, όπου χωρίς να το καταλάβω, μου αντέγραψαν την κασέτα».

«Η δημοσιογραφική ηλιθιότητα Αναστασιάδη μας κατέστρεψε όλους», συνέχισε η Εύη Τσέκου. «Κανείς δεν του ‘δωσε το δικαίωμα, επειδή εγώ έκανα τη απερισκεψία και πήγα στο στόμα του λύκου κι αυτό μας κατάπιε, να υποκλέψει, αλλά και να διακινήσει το υλικό, γιατί τότε ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ για τα τέσσερα εκατομμύρια για τα οποία τώρα διώκεται. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ την κασέτα . Ο ρόλος του κομιστή ήταν εγκληματικό και καταλυτικός. Αν οι σκοπιμότητες και το ποιόν του Αναστασιάδη δεν του έδιναν το δικαίωμα να κάνει ό,τι έκανε, εγώ σήμερα θα δούλευα και δεν θα ‘ χε καταστραφεί η ζωή μου. Πήγα φυλακή, πλήρωσα τα λάθη μου πού ακριβά».

«Ντροπιάστηκε»

Για την Εύη Τσέκου δεν αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή εκβιάστηκε από αυτήν.

Όπως υποστήριξε, «η απόπειρα έγινε επειδή το υλικό έφτασε στο Μαξίμου, δια χειρός Αναστασιάδη. Το έμαθε ο πρωθυπουργός , ντροπιάστηκε γιατί είχαν πολύ στενή φιλική σχέση. Χάρη στον Καραμανλή που παρέμενε στη θέση του, γι’ αυτό και τότε εξαναγκάστηκε σε παραίτηση».

Πρόεδρος: «Δεν αρκούσε η παραίτηση;».

Τσέκου: «Μπορεί να φοβόταν μην αποκαλυφθούν και άλλα για τη θητεία του. Ο Αναστασιάδης, που το έδωσε, μπορεί να είχε πει ότι υπήρχε και άλλο υλικό, ότι ακούγονταν πράγματα για την κυβέρνηση. Δεν υπήρχε όμως τίποτε άλλο. Σκόπιμα είχε καλλιεργηθεί τότε ότι υπήρχαν διάφορα για τον Καραμανλή. Τελικά βέβαια ο Ζαχόπουλος δεν τη γλίτωσε. Επί μήνες ήταν στη δημοσιότητα τα θέματα της οικονομικής του διαχείρισης στο υπουργείο. Σήμερα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Δεν ήμουν λοιπόν εγώ το θέμα του και το ροζ σκάνδαλο, αλλά ο φόβος του για τον έλεγχο των οικονομικών».

Η δίκη συνεχίζεται.

Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: σκάνδαλοκομιστήςΖαχόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα