Υπόμνημα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα περιφέρειας Κρήτης

Tweet

Ηράκλειο, 27/09/2013

Εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα

Περιφέρειας Κρήτης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Κοινοποίηση:

Υ.ΠΑΙ.Θ. (δια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης)

Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης (δια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης)

Θέμα: Αιτήματα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή Εκπαίδευσης

Κρήτης

Μετά την άδικη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις ειδικότητές μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να μας θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σας καταθέτουμε το βασικό μας αίτημα για λειτουργία τομέων- ειδικοτήτων στην τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επαναφορά μας στις οργανικές μας θέσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών που υπάρχουν (λειτουργία Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ και Β΄τάξης ΕΠΑΣ).

Βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες επικοινωνιακών κυβερνητικών τακτικών και διαρροών στον τύπο που αποπροσανατολίζουν από ουσιαστικούς εκπαιδευτικούς στόχους. Επίσης δημιουργούνται εντυπώσεις πλήρους αποκατάστασής μας ενώ εμείς ,δύο μήνες μετά, βρισκόμαστε στο περιθώριο χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση.

Με βάση δημοσιεύματα σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες για κατανομή θέσεων σε ΣΕΚ και ΙΕΚ, αναδεικνύονται σχεδιασμοί προς λανθασμένη κατεύθυνση που δε δίνουν ουσιαστική λύση. Τονίζουμε ότι διεκδικούμε τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ για όλους τους εκπαιδευτικούς και ΟΛΕΣ τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Με τη βεβαιότητα ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει», η δυνατότητα απορρόφησης όλων σε μόνιμες οργανικές εκπαιδευτικές και διοικητικές θέσεις Δομών Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ μπορεί να επιτευχθεί με:

1. Αναγνώριση δεύτερου πτυχίου και απόδοση δεύτερης ειδικότητας στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ιδιαίτερα για περιπτώσεις που εκκρεμούν).

2. Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), στα δημόσια ΙΕΚ καθώς στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΜ).

3. Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών σε Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι όπου πολλές ανάγκες καλύπτονται προσωρινά με ωρομίσθιους.

4. Στελέχωση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ).

5. Στελέχωση σε Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και στα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

6. Στελέχωση σε Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης (ΚΠΕ).

7. Τοποθέτηση σε διοικητικές θέσεις Δομών Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ ( Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Γραμματειακή Υποστήριξη Σχολικών Συμβούλων, Γραμματειακή Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων με δυνατότητα κάλυψης εκπαιδευτικών αναγκών , όπου υπάρχουν).

Είμαστε βέβαιοι ότι, τα κενά που υπάρχουν στις προτεινόμενες θέσεις είναι περισσότερα από όλους εμάς που θέσατε σε διαθεσιμότητα. Είναι λογικό ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση καλύπτοντας τις δικές του ανάγκες και ικανοποιώντας τις επιθυμίες όλων εμάς που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα.

Οι υποσχέσεις ότι «δεν θα απολυθεί κανένας» δεν μας ικανοποιούν διότι είμαστε λειτουργοί της εκπαίδευσης και αν απομακρυνθούμε από αυτήν, ουσιαστικά απολυόμαστε.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας, για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, να παραμείνουμε λειτουργοί της εκπαίδευσης.

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα