Ξεκίνησε το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

«Είναι ένας χρόνος τώρα που δεν έχω ακούσει τον ήχο βόμβας. Έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα θετικά, όχι αρνητικά». «Οι μέρες μας εδώ είναι μεγάλες και γεμάτες από δραστηριότητες». «Είμαστε κορίτσια και γι’ αυτό έχουμε έναν επιπλέον λόγο να είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ, καθώς στη χώρα μας οι γυναίκες δεν μορφώνονται».

Με τα παραπάνω λόγια, μαθητές και μαθήτριες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, παιδιά προσφύγων που ζουν σε Κέντρα Φιλοξενίας και φοιτούν σε ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), «άνοιξαν» σήμερα το πρωί τις εργασίες του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής

Μακεδονίας, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Οι παρουσιάσεις των παιδιών προσφύγων, περιλάμβαναν βίντεο που ετοίμασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα και τη μαθητική ζωή.

«We can change the world» («Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο») ήταν ο τίτλος της εργασίας που παρουσίασαν επί σκηνής επτά μαθητές δημοτικού από τη ΔΥΕΠ Λαγκαδικίων και Προφήτη. «Η ιστορία μας ξεκίνησε όταν μία νοσηλεύτρια, η Ελένη, μας έστειλε χάρτες και γράμματα. Το συναρπαστικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι τα γράμματα μας ήλθαν από πολύ μακριά, από την Αυστραλία. Οι μαθητές στην Αυστραλία γνώριζαν για τον πόλεμο στη Συρία και θέλησαν να μας συμπαρασταθούν και να μας ενθαρρύνουν να μην τα παρατήσουμε στη ζωή μας. Έτσι εξασκήσαμε τα αγγλικά μας και απαντήσαμε στέλντοντας γράμματα και ζωγραφιές. Με την κυρία μας φτιάξαμε ένα βίντεο με όλη μας την προσπάθεια, για να μην ξεχάσουμε αυτά τα παιδιά», ανέφεραν οι μικροί μαθητές, παρουσιάζοντας το βίντεο που δημιούργησαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

9o Μαθητικό Συνέδριο ΠληροφορικήςΘεσσαλονίκηπροσφυγόπουλα
Keywords
Τυχαία Θέματα