Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς - Αιτήσεις έως 9/6

Εκδόθηκε η Πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018.

Κάθε ενδιαφερόμενη/ος να συμμετάσχει στη δράση θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ τη φόρμα "Αίτηση Συμμετοχής", η οποία υπέχει

θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από 24/5/2017 έως 9/6/2017 στη διεύθυνση eetaa.gr/Το πληροφοριακό σύστημα θα ανοίξει στις 24/5/2017 και ώρα 12:00. Κάθε ενδιαφερόμενη/ος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση βάσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που θα δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης ορίζεται η 9η Ιουνίου 2017 και ώρα 24:00.

2. Να αποστείλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην ΕΕΤΑΑ, μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courrier), στο χρονικό διάστημα από 24/5/2017 έως 9/6/2017, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την εκτύπωση της "Αίτησης Συμμετοχής - Δήλωσης", θα πρέπει να αποσταλλούν σε φάκελο που θα αναγράφει εξωτερικά: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ" ΕΤΟΥΣ 2017-2018, στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, σε μία από τις ακόλουθες διευθύνσεις, ανάλογα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων:

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα, για τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Τσιμισκή 27, 546 24 Θεσσαλονίκη, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Αλ.Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος, 412 22 Λάρισα, για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Πρέπει επίσης να υποβληθεί η νέα Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα για το έτος 2016, δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 έως 31/12/2016. Προσοχή: Εκκαθαριστικά σημειώματα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν γίνονται αποδεκτά και συνιστούν λόγο απόρριψης.

Χρονοδιάγραμμα:

Yποβολή αιτήσεων: 24/5/2017 έως 9/6/2017

Προσωρινά αποτελέσματα: 27/6/2017

Υποβολή ενστάσεων: 28/6/2017 έως 30/6/2017

Οριστικά αποτελέσματα: 4/7/2017

Εγγραφή στις δομές - υπογραφή σύμβασης ωφελουμένων με δομές: 4/7/2017 έως 1/9/2017

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ eetaa.gr/ όπου θα δημοσιεύονται όλες οι σχετικές με τη δράση ανακοινώσεις καθώς και το σύνδεσμο paidikoi.eetaa.gr.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

Φορέας

Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής 2017-2018"

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από μητέρες (ή/και άτομα, γυναίκες και άνδρες, που τους έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια) για παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής:

Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και

Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία

Άτομα (γυναίκες και άνδρες), που τους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών.

Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία

οι οποίοι/ες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή ατόμων με αναπηρία δηλαδή σε:

Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας

Παιδικούς Σταθμούς

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Οι ωφελούμενες/νοι, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/τοί ή να είναι αυτοαπασχολούμενες/νοι ή

να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο πιστοποίησης της ανεργίας

Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης συγκεκριμένων κριτηρίων που περιγράφονται στην Πρόσκληση. Οι ωφελούμενοι/νες που θα επιλεγούν θα λάβουν «Αξίες Τοποθέτησης (Voucher)» και θα επιλέγουν θέση σε Δομή (παιδικό σταθμό κλπ.) αντίστοιχη εκείνης για την οποία έλαβαν voucher.

Αναλυτικές πληροφορίες στην Πρόσκληση στα Σχετικά αρχεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και

Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία

Άτομα (γυναίκες και άνδρες), που τους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών

Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία

Περίοδος υποβολής

από 24/5/2017 έως 9/6/2017

Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων (δείγμα), είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr και έχει αναρτηθεί στα Σχετικά Αρχεία. Η αίτηση απαρτίζεται από ένα υποχρεωτικό σκέλος, όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τα απαιτούμενα για την μοριοδότησή τους στοιχεία και ένα προαιρετικό σκέλος, όπου δύνανται να δηλώσουν προτίμηση για συγκεκριμένες/η Δομές Δομή.

Υποβολή Αιτήσεων

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στο χρονικό διάστημα από 24/5/2017 έως 9/6/2017 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eetaa.gr/

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 9/6/2017 και ώρα 24:00, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 24/5/2017 έως 9/6/2017 και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του αντιγράφου της Αίτησης, συνοδευόμενου από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 9/6/2017 και ώρα 24:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Το έντυπο της "Αίτησης συμμετοχής – Δήλωσης", όπως αυτό έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, ανάλογα με την Περιφέρεια:

Γραφεία Αθηνών, Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα για τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου.

Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας, Τσιμισκή 27, 546 24 Θεσσαλονίκη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Γραφείο Θεσσαλίας, Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος, 412 22 Λάρισα για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Αναλυτική Πρόσκληση στα Σχετικά αρχεία.

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Οι ωφελούμενοι/ες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή να είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και να διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

γ) Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών:

Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)

δ) Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι έχουν προνήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης στην παρούσα πρόσκληση, ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, της κατάστασης απασχόλησης ή και εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης.

Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη του ωφελούμενου, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2016 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 - 31/12/2016).

Εξαιρούνται από την παρούσα Πρόσκληση oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) και των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Οι πλήρεις όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναφέρονται στην Αναλυτική Πρόσκληση στα Σχετικά αρχεία.

Τι χρηματοδοτείται

Στο κείμενο της πρόσκλησης αναφέρονται τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης, που θα καταβάλλονται από την Ελληνική Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών (κατηγορία θέσης).

Προϋπολογισμός

€ 205.000.000

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση (PDF - 1,17 Mb)

Δείγμα Αίτησης (PDF - 617,29 Kb)

Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης (PDF - 657,74 Kb)

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας

Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ)

Ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.eetaa.gr

Διεύθυνση

Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα

Τηλ

213 1320600

Φαξ

213 1320666

Ιστοσελίδα δημοσίευσης

www.eetaa.gr/index.php?tag=paidikoi_2017

ΕΣΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα