Βιομηχανία αδειών οπλοφορίας από τον χρυσαυγίτη ψυχίατρο

Tweet

Βιομηχανία αδειών πληροφορίας από τον Χρυσαυγίτη Ψυχίατρο

Την ίδια ώρα που το μπαράζ των αποκαλύψεων για τη δράση της Χρυσής Αυγής σοκάρει, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) ο «δρ Ψυχώ» της οργάνωσης παραμένει αμετακίνητος.

Σε αναφορά που κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΨΝΑ

ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, διευθυντής και ψυχίατρος στο ΨΝΑ, εκφράζει την ανησυχία του για τον γνωστό θιασώτη της Χρυσής Αυγής.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το Δ.Σ. Δεν πρόκειται για απλό και «παρασυρμένο» ή «αφελή» οπαδό», σημειώνει ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, για να επιστήσει την προσοχή «στο σοβαρό κεφάλαιο των ψυχιατρικών πιστοποιητικών για έκδοση αδειών οπλοφορίας, που αποδεδειγμένα έχει χορηγήσει σε μέλη της ΧΑ, ο ακριβής αριθμός των οποίων, με τον τρόπο που διεξάγονται οι σχετικές διαδικασίες στο ΨΝΑ, δύσκολα μπορεί να βρεθεί».

Παρά το γεγονός ότι με δημοσίευμά του το «Εθνος της Κυριακής» είχε αναδείξει το θέμα με αναλυτικό ρεπορτάζ στις 14 Ιουνίου, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας αναφοράς χθες, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Η έρευνα που διέταξε ο υπουργός αναμένεται να επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες, αλλά και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου που φέρεται ότι έκανε συνάδουν με την ιδιότητά του.

Αίτημα διαγραφής

Αναφορά κατέθεσε ο ψυχίατρος Μεγαλοοικονόμου και στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, θέτοντας το ζήτημα για το αν μπορεί να είναι μέλος της ένας ψυχίατρος με τις πολιτικές «ιδέες» και πράξεις όπως αυτές του Κ. Παρασχάκη.

Ζητάει, μάλιστα, από τα μέλη της ΕΨΕ «να προχωρήσουν στη διαγραφή του, ως μια ελάχιστη συμβολή στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική απειλή που σηκώνει επικίνδυνα κεφάλι, με δεδομένο μάλιστα ότι η εγκληματική συμμορία έχει επανειλημμένα και ανοιχτά διακηρύξει την προσήλωσή της στην πολιτική της «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων, όπως οι προκάτοχοί τους της ναζιστικής Γερμανίας».

Ο συγκεκριμένος ψυχίατρος ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010 όσο και στις βουλευτικές του 2012. Φαίνεται πάντως πως διατηρεί την ιδιότητά του ως... ψυχιάτρου της οργάνωσης, αφού «κουράρει» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της.

Το θέμα του Παρασχάκη είχε θέσει σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάιο του 2012 ο διευθυντής της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, καταγγέλλοντας μάλιστα πως ο συγκεκριμένος διευθυντής «έδωσε, στη διάρκεια της εφημερίας, δύο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δύο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε, τουλάχιστον, την «προσοχή»», θέτοντας ανοιχτά το ζήτημα της έκδοσης πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας.

«Υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας», καταγγέλλει στο Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου ο γιατρός Μεγαλοοικονόμου.

Στην αναφορά, ο ψυχίατρος θέτει ακόμη ένα σοβαρό ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ «ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»; Θεωρώ ότι το Δ.Σ. πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ' αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζητά στειρώσεις και ευθανασίες

«Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα, όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση».

Πρόκειται για την άποψη της Χρυσής Αυγής, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία. Με αυτές τις απαράδεκτες απόψεις της δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω και ένας γιατρός και δη ψυχίατρος να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Ομως, ο Κώστας Παρασχάκης διαψεύδει... κάθε φαντασία.

Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις ανοιχτά φιλοχουντικές απόψεις του. Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε πάει ως καλεσμένος δήλωσε πως «εγώ σαν Κώστας Παρασχάκης κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας, να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών».

Για τις απόψεις του που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Tags: Χρυσή αυγήχρυσαυγίτης ψυχίατρος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα