Β ΕΛΜΕ Εβρου: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ανακοινώσεις

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τηλ. & fax: 25520-24361

e-mail : [email protected]

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης.

H συγκυβέρνηση

διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια με αξία, προσπαθεί να επηρεάσει συναισθηματικά και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη σπέρνοντας ένα κλίμα τρόμου. Προσπαθεί να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΔΝΤ για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο δημιουργώντας μια βιομηχανία παραγωγής «επιόρκων».

Η λέξη “επίορκος” είναι αρχαία -και μάλιστα ομηρική. Ήταν αυτός που έδινε ψεύτικο όρκο, ο ασεβής προς τους θεούς, ο ανήθικος. Στα σημερινά ελληνικά, επίορκος είναι αυτός που παραβαίνει τον όρκο του και στα μνημονιακά ελληνικά, επίορκος κατάντησε να θεωρείται ο δημόσιος υπάλληλος!

Εμείς, συνάδελφοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιχείρηση αυτή έχει τη στήριξη των ΜΜΕ και θεωρούμε ότι οι επίορκοι βρίσκονται πρώτα απ' όλα μέσα στους κόλπους της ίδιας της συγκυβέρνησης και των κομματικών της μηχανισμών. Είναι αυτοί που ξεπουλούν σήμερα τη χώρα μας, χωρίς καμιά ντροπή και τσακίζουν τους εργαζόμενους. Γνωρίζουμε ακόμα πως οι ίδιοι, για πολλά χρόνια, είχαν μετατρέψει τους οργανισμούς του Δημοσίου σε όχημα εξυπηρέτησης μιας κυρίαρχης ελίτ, αλλά και των δικών τους προσωπικών συμφερόντων, κάτι το οποίο συνεχίζουν ακόμη κι αυτήν τη δύσκολη περίοδο για όλους μας οι κάθε φύσεως «βολεμένοι», οι οποίοι αγνοούν το δίκαιο και το σωστό και συμπορεύονται με την ανηθικότητα, τα ψεύδη, τα χαλκευμένα στοιχεία. Μεταξύ τους επικρατεί μια αμοιβαία συγκάλυψη, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν τεθεί ή κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η συγκυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η διαθεσιμότητα είναι μια προσωρινή απομάκρυνση από την εργασία. Ένα επιχείρημα έωλο, αφού καθημερινά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως οι εργαζόμενοι αυτοί, μετά το τέλος της διαθεσιμότητας θα βρεθούν δίπλα στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα.

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Έβρου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε διωκόμενο συνάδελφο, τόσο στη Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (Γιαννιτσά, Λακωνία, Θεσ/νίκη, Λάρισα, Σάμο, Τρίκαλα, Ηλεία…)

• να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012

• να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας

• καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα – εφεδρεία

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Χασκής Βασίλης

Tags: Β ΕΛΜΕ Εβρουδιώξειςαυτοδίκαιη αργίαεπίορκοι
Keywords
Τυχαία Θέματα