Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για την απεργία 7/2

Tweet

email: [email protected] / [email protected]

blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

5/2/2014

Ανακοίνωση για την απεργία 7/2

Στις 7 Φεβρουαρίου ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των συναδέλφων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Στις 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο συμβούλιο της επικρατείας η υπόθεση της διαθεσιμότητας

των εκπαιδευτικών τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να πετάξει έξω από τα σχολεία, καταργώντας μέσα σε μια νύχτα 52 ειδικότητες σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Στις 22 Μαρτίου οπότε και λήγει το οχτάμηνο της διαθεσιμότητας, πάνω από 450 συνάδελφοί μας, μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους του δημοσίου, αναμένεται να μπουν στη λίστα των πρώτων απολυμένων από το χώρο της εκπαίδευσης, ανοίγοντας την αυλαία των επερχόμενων χιλιάδων απολύσεων στον δημόσιο τομέα (σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία, υπουργεία κτλ.).

Γιατί αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση του Σαμαρά. Όσα παραμύθια και να λένε για την “επιτυχία” του πρωτογενούς πλεονάσματος, ξεχνώντας ότι αυτή επιτεύχθηκε πάνω στα ερείπια του κοινωνικού κράτους με τη βοήθεια και της απίστευτης φοροληστείας, η αλήθεια είναι ότι ένα νέο δάνειο είναι απαραίτητο μαζί φυσικά με το συνοδευτικό μνημόνιο. Οι διαρροές από την κυβέρνηση περί συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση μόνο εάν τα μέτρα θα είναι διαρθρωτικά (π.χ. νέες συγχωνεύσεις σε υγεία, παιδεία) και όχι δημοσιονομικά, θυμίζει τις παλαιότερες διαρροές περί σκληρής διαπραγμάτευσης που πάντα κατέληγαν στα σκουπίδια. Όπως και να΄ χει όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον μας επιφυλάσσουν ακόμα περισσότερες περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, μαζί με νέες χιλιάδες απολύσεις. Εκεί οδηγούν, άλλωστε, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό η απεργία στις 7 Φλεβάρη να γίνει η αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων μας, με ένα απεργιακό κύμα που στην καρδιά του θα έχει τη σύγκρουση με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Και αυτό είναι απόλυτα ρεαλιστικό διότι δεν είμαστε μόνοι μας. Γιατί όσο και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τις αντιδράσεις στη βάρβαρη πολιτική τους, δεν τα καταφέρνουν διότι δεν μπορούν να σταματήσουν τους εργατικούς αγώνες. Και εκεί που αναγκάζονται να κλείσουν ένα μέτωπο προσωρινά, έρχονται αντιμέτωποι με άλλα. Oι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ κλείνουν δύο μήνες απεργία, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν οκτώ μήνες τώρα, το ίδιο και οι σχολικοί φύλακες. Και ούτε είναι σωστή η άποψη ότι οι αγώνες δεν καταφέρνουν τίποτα. Όπως αναγκάστηκε ο Γεωργιάδης να πάρει πίσω το 25ευρο στα νοσοκομεία και να σταματήσει τις διαθεσιμότητες των 1500 οδηγών στην Υγεία, μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω σε όλα τα μέτωπα, μέχρι την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο της αντίστασης και της κλιμάκωσης των αγώνων σε συντονισμό με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Διότι η πολιτική της υπεράσπισης των συμφερόντων των καπιταλιστών δολοφονεί καθημερινά, είτε πρόκειται για μετανάστες στο Φαρμακονήσι, είτε πρόκειται για ντόπιους, που τους καταδικάζει στην ανεργία, και τη φτώχεια. Και διότι η νικηφόρα έκβαση των αγώνων μας θα ανοίξει το δρόμο στην προοπτική για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και δυστυχία.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/02 , ΩΡΑ 10:30 Π.Μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης Ρώϊμπα Φωτεινή

Tags: Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουαπεργία 7 Φλεβάρη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, απεργια, απεργια 1 δεκεμβριου, ελμε, δανειακή σύμβαση, tweet, email, blog, http, blogspot, σχολεια, σαμαρας, μνημονιο, νέα, εοπυυ, ΕΡΤ, δημοσιο, αξιολογηση, συγκεντρωση, ωρα, view, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, μνημονιο 3, κοινωνια, αυλαια, επαλ, υγεια, φτωχεια, ωρα, blogspot, αγωνες, ανεργια, βοηθεια, γινει, δανειακή σύμβαση, δανειο, δημοσιο, εκβαση, εκμεταλλευση, επασ, ερχονται, ιδιο, υποθεση, θυμιζει, κυβερνηση, κυμα, μηνες, νημα, νυχτα, νοσοκομεια, παντα, οκτω, παραμυθια, σιγουρο, συγκεντρωση, φυσικα, http, φυλακες, καρδια, tweet
Τυχαία Θέματα