Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για τη Συρία

Tweet

Κυριακή 1/9/2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση για τη Συρία

Ο επικείμενος πόλεμος ενάντια στο λαό της Συρίας, παρόλο που εντέχνως παρατάθηκε η έναρξη του, δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτόν.

Η προσπάθεια να καλυφθεί από ένα μανδύα δημοκρατικό, ανθρωπιστικό δεν πείθει κανέναν μας. Έχουμε ξαναζήσει το ίδιο ψέμα πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τις επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο

Ιράκ, στη Λιβύη. Είναι το ίδιο ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος γίνεται για το συμφέρον των Η.Π.Α. και άλλων καπιταλιστικών χωρών ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στο φυσικό αέριο αλλά και να ανοίξουν οι δρόμοι του πετρελαίου. Αποτελεί λοιπόν έναν καθαρά ιμπεριαλιστικό σχέδιο επέμβασης στη Συρία για την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών καπιταλιστικών ομίλων. Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος των Η.Π.Α. όταν στο διάγγελμα του ανέφερε ότι η Αμερική θα πράξει σύμφωνα με το συμφέρον της.

Η προσπάθεια της άρχουσας τάξης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μια επέμβαση στη Συρία θα είναι προς όφελος του, λόγω του ότι θα στρέψει τον τουρισμό των χωρών αυτών προς την Ελλάδα αλλά και ότι θα κερδίσουμε ενισχύοντας το στρατηγικό μας ρόλο στην περιοχή, έχει πέσει στο κενό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για το λαό θα μείνει η εξαθλίωση, η καταστροφή, η πείνα, η μετανάστευση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συριακό λαό, είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο να απαλλαγεί από τους δυνάστες του, αλλά και να επιλέξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.

Απαιτούμε να μην συμμετέχει η χώρα μας, με τον οποιοδήποτε τρόπο, σε αυτό τον πόλεμο.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας να κάνει δική της ευθύνη την αποτροπή της συμμετοχή της σε αυτή τη σφαγή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Κριαράς Στέλιος Ρώϊμπα Φωτεινή

Tags: Β ΕΛΜΕ ΔωδεκανήσουΣυρία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα