ΤτΕ: Πτώση στο μισό για όσους βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια

Tweet

Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης θα πρέπει να βρουν το αργότερο ως το 2015 σε σύνταξη λένε οι ειδικοί “διαβάζοντας” το μέλλον.

Η Τράπεζα της Ελλάδος μάλιστα προβλέπει ότι η χειρότερη περίοδος με τις μικρότερες συντάξεις θα είναι από το 2020 και μετά με τα ποσοστά αναπλήρωσης να μην ξεπερνούν το 50%.

Για ποσοστό 48,5% κάνει λόγο η έκθεση της ΤτΕ πολύ κάτω δηλαδή

από τα σημερινά δεδομένα.

Το σενάριο αυτή τη στιγμή θέλει όλους τους ασφαλισμένους σε ένα ταμείο υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ με μόνη εγγυημένη σύνταξη τα 360 ευρώ από το κράτος και από 'κει και πάνω τα χρήματα από την ανταποδοτική σύνταξη που θα αποτελείται από τις καθαρές εισφορές που έχει καταβάλει εργοδότης και εργαζόμενος χωρίς την εγγύηση και την επιχορήγηση του κράτους

Αυτά τα χρήματα όμως θα είναι άμεσα εξαρτημένα από την κατάσταση των Ταμείων. Όταν τα έσοδα και το ΑΕΠ είναι σε καλή κατάσταση τότε θα υπάρχουν αυξήσεις, αντίθετα εάν, όπως φαίνεται τώρα η κατάσταση είναι δύσκολη, τότε μιλάμε για... ψίχουλα.

Η πρόβλεψη και μόνο της ΤτΕ για τα έτη από το 2020 ως το 2060 είναι σαφής. Με την αναπλήρωση κάτω από το 50% μιλάμε για συντάξεις κάτω από το μισό του μισού που λάμβαναν ως εργαζόμενοι...

Μάλιστα τα Ταμεία καλούνται ως το 2015 να προσαρμόσουν το λογισμικό τους ώστε να καταγράφεται ολόκληρο το εργασιακό ιστορικό του ασφαλισμένου.

Αυτό όμως είναι αδύνατο για εκείνους που έχουν ασφαλιστεί ως το 2011 καθώς τα στοιχεία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καταγεγραμμένα.

Έτσι ολόκληρη τη βασική σύνταξη, θα πάρουν μόνο οι ασφαλισμένοι από 1.1.2011, οι οποίοι θ’ αρχίσουν να βγαίνουν στη σύνταξη από το 2026.

Πηγή: newsit.gr

Tags: συντάξειςσυνταξιοδοτικόασφαλίσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα