Τρόικα: Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις - Δύσκολη η συμφωνία μέχρι το Δεκέμβρη

Συνεχίζεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης από την τρόικα, με την τελευταία να ανεβάζει το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2015 στα 3 δις ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα και τις απαιτήσεις της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές αφήνουν σε εκκρεμότητα την ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα

εάν δεν υπάρξει υποχώρηση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε αυτές να περιορισθούν σε λιγότερες αλλά και να μπουν νέα εισοδηματικά κριτήρια. Επιμένουν επίσης στις διαρθρωτικές αλλαγές, εν προκειμένω στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές και δημοσιογράφοι ο ορίζοντας για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως τις 8 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να συμβεί.

Οι Βρυξέλλες σύμφωνα με κοινοτική πηγή, χαρακτήριζαν χθες πολύ κρίσιμες τις ώρες έως την Τετάρτη, για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν την επιστροφή της τρόικας, καθώς στενεύουν πλέον τα περιθώρια για συμφωνία έως το Euro-group της 8ης Δεκεμβρίου. Ένα χρονικό ορόσημο που και για άλλους ξένους αξιωματούχους, χάνει περισσότερο τη δυναμική του, με δεδομένο, όπως εκτιμούν, πως παραμένουν ακόμη σημαντικά ζητήματα ανοικτά, τα οποία δεν είχε καταστεί δυνατόν να κλείσουν, με τις συστηματικές συζητήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι και χθες.

Tags: τρόικαδόσειςασφαλιστικοεργασιακά
Keywords
Τυχαία Θέματα